• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. SÜRÜCÜLERE BAYRAM TRAFİĞİ UYARISI
Ajans
Yayınlanma: 10 Ekim 2013 - 00:00

SÜRÜCÜLERE BAYRAM TRAFİĞİ UYARISI

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri araç kullanırken, kura

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SÜRÜCÜLERE BAYRAM TRAFİĞİ UYARISI
TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri araç kullanırken, kurallara eksiksiz uymaya çağırdı.
Barışık, yaptığı açıklamada, özellikle de dini bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığını, aşırı hız ve yoğun kazalar yüzünden yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekerek, “Bayramlar, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden acıları değil, kurallara uyarak, kazasız yolculuk geçirip, sevdiklerimizle kucaklaşıp, sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarına kurban olmayın. Ne sizin canınız, ne de başkalarının canları yanmasın” dedi.
Geçen yıllarda yaşanan uzun süreli Kurban Bayramı tatillerinde ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini, binlercesinin de yaralanarak sakat kaldığına dikkat çeken Barışık, “İstatistikler, dini bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarında aşırı artış olduğunu ortaya koyuyor. Bayram tatillerinde, yaşanan trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etkendir. Kazaların 3/2’sinin de yerleşim birimleri içerisinde ve sürücü kusurları nedeniyle yaşanmış olması da kuralları hiçe saydığımızın göstergesidir” diye konuştu.
Barışık, ayrıca sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerini tavsiye etti. Barışık, “Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle gerçekleşiyor. Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanmak, aşırı hız ve bozuk yollardaki dikkatsizlik de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı, yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, hız yapan değil, kurallara harfiyen uyarak kaza yapmayandır. Bilinçli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kural ihlali yapmaz” dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Son Haberler
Yastığa başınızı koyar koymaz uyuyacaksınız! Bu 10 bitki uykusuzluğu tarihe gömüyor
Yastığa başınızı koyar koymaz uyuyacaksınız! Bu 10 bitki uykusuzluğu...
Türkiye genelinde zorunlu hale geldi! Bakanlıktan flaş açıklama: 30 gün içinde bu belgeyi almayan yandı!
Türkiye genelinde zorunlu hale geldi! Bakanlıktan flaş açıklama:...
Bu burçlar hayattan zevk almıyor, çevresine mutsuzluk yayıyor! Yanlarında 5 dakika bile durmak istemeyeceksiniz
Bu burçlar hayattan zevk almıyor, çevresine mutsuzluk yayıyor! Yanlarında...
Yiyen bir daha istiyor! Biberli tavuk rulosuna herkes bayılıyor! Malzeme listesi çok kısa, etkisi büyük
Yiyen bir daha istiyor! Biberli tavuk rulosuna herkes bayılıyor! Malzeme...
Skandal patladı: Bakanlık ifşa etti! Bal değil, resmen zehir... Ünlü bal markası Bakanlık radarına yakalandı!
Skandal patladı: Bakanlık ifşa etti! Bal değil, resmen zehir... Ünlü...
CHP, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
CHP, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.