TMMO’DAN “KENT ORMANI ARAZİSİ” TEPKİSİ

Dicle Vadisi ve Talaytepe-Mastfroştepe arasında bulunan kent ormanı arazisinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açılmak üzere rezerv alan ilan edilmesine Türkiye Mimarlar ve Mühendisleri Odası (TMMO) Diyarbakır Şubesi tarafından tepki

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
TMMO’DAN “KENT ORMANI ARAZİSİ” TEPKİSİ






Dicle Vadisi ve Talaytepe-Mastfroştepe arasında bulunan kent ormanı arazisinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açılmak üzere rezerv alan ilan edilmesine Türkiye Mimarlar ve Mühendisleri Odası (TMMO) Diyarbakır Şubesi tarafından tepki gösterildi.
TMMO Diyarbakır Şubesi İl Koordinasyon Kurulu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, yapılaşmaya açılmak üzere rezerv alan ilan edilmesine yönelik basın açıklaması düzenledi. Şube Başkanı Necati Perinçioğlu, Dicle Vadisi ve Talaytepe-Mastfroştepe arasında bulunan kent ormanı arazisinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, yapılaşmaya açılmak üzere rezerv alan ilan edilmesi ve burada yerleşim yerlerine açık olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Perinçioğlu, “Havamıza, suyumuza, toprağımıza, kültürümüze sahip çıkmak üzere bu tür karar ve uygulamaların karşısında kararlılıkla mücadele edeceğimizi, hukuksal zeminde kentimizin ve halkımızın hakkını sonuna kadar arayacağımızı kamuoyuna, halkımıza ve karar alıcıların dikkatine sunuyor, hükümetin bu tür uygulamalardan vazgeçmeye çağırıyor, bütün halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.