• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Alzheimer belirtileri nelerdir? Alzheimer nasıl tedavi edilir?
Sağlık
Yayınlanma: 21 Eylül 2024 - 21:19

Alzheimer belirtileri nelerdir? Alzheimer nasıl tedavi edilir?

Bellek bozukluğu ile başlıyor, yaşam becerilerinin azalmasına kadar varıyor! Alzheimer belirtileri görüldüğünde hemen uzmana başvurulmalı!

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alzheimer belirtileri nelerdir? Alzheimer nasıl tedavi edilir?

Alzheimer belirtileri nelerdir? Alzheimer nasıl tedavi edilir?

 

Alzheimer hastalığının ilk belirtisinin yakın bellek bozukluğu olduğunu belirten uzmanlar, Alzheimer’ın yavaş ilerleyen bir hastalık olduğunu söylüyor.

Başlangıç evresindeki bellek bozukluğunun, hastalığın ilerlemesiyle davranış bozukluklarına dönüştüğüne dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Hastalık ilerledikçe kişiler iletişim kurmayı bırakır. Hastaların gündelik yaşam becerileri azalır ve sosyallikten uzaklaşmaya başlarlar.” dedi. Alzheimer belirtilerinden şüphelenildiğinde vakit kaybetmeden bir uzmana başvurulması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Hasta yakınları hastalarla belirtiler üzerine tartışmamalı. Alzheimer’da mümkün olduğunca pozitif destek önemlidir.” diyerek hasta yakınlarına önerilerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Alzheimer hastalığının nasıl başladığı ve nasıl ilerlediği hakkında bilgi verdi, Alzheimerlı hasta yakınlarının neler yapabileceğinden bahsetti.

“Alzheimer yavaş ilerleyen bir hastalık” 

Alzheimer hastalığının başlangıç belirtisinin yakın bellek bozukluğu olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Başlangıç aşamasında kişiler, yakın zamanda gerçekleşen bazı olayların yaşanmadığını iddia ederler ve bazı durumları da tekrarlama eğilimi gösterirler.” dedi.

Alzheimer’ın yavaş ilerleyen bir hastalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Başlangıç evresindeki bellek bozukluğu, hastalığın ilerlemesiyle orta evrede dikkat, yönelim ve karar verme bozukluklarına dönüşür. İleri evrede ise bu duruma davranış bozuklukları eklenir.” şeklinde konuştu.

Hastalık ilerledikçe sosyallik azalıyor 

Alzheimer hastalığının ilerleyen evrelerinde bellek kaybı dışında bazı bilişsel sorunların daha belirgin hale geldiğinin altını çizen Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Hastalık ilerledikçe kişiler iletişim kurmayı bırakır. Hastaların gündelik yaşam becerileri azalır ve sosyallikten uzaklaşmaya başlarlar.” dedi.

Belirtiler başladığında vakit kaybetmeden uzmana başvurulmalı 

Alzheimer hastalığının evreleri hakkında ailelere ve bakıcılara da önerilerde bulunan Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hasta yakınları, ilk belirtileri gördüklerinde ve şüphelenmeye başladıklarında vakit kaybetmeden hastaları bir uzmana götürmeleri gerekir. Erken tanı için gerekli tetkiklerin yaptırılması gerekir. Bunlar beyin MR, gerekirse pet, bilgisayarlı EEG ve nöropsikolojik testlerdir. Bu testlerle tanı konulduktan sonra uygun ilaç tedavisine başlanmalı. Sosyal ve psikolojik destek alınmalı. Hasta yakınları hastalarla belirtiler üzerine tartışmamalı. Alzheimer’da mümkün olduğunca pozitif destek önemlidir.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alzheimer hastalığına zemin hazırlayan etkenler!
Alzheimer hastalığına zemin hazırlayan etkenler!
Gece uykudan uyandıran uyuşmaya dikkat
Gece uykudan uyandıran uyuşmaya dikkat
Arkadaş buluşmalarını sürekli erteliyorsanız dikkat
Arkadaş buluşmalarını sürekli erteliyorsanız dikkat
Sosyal Medya, Yapay Zekâ ve Estetik Cerrahi: Gördüğümüz Her Şey Gerçek mi?
Sosyal Medya, Yapay Zekâ ve Estetik Cerrahi: Gördüğümüz Her Şey Gerçek mi?
Son Haberler
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
Annenin diş sağlığı bebeği de etkiliyor
Annenin diş sağlığı bebeği de etkiliyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.