• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Anadolu Ateşi, kiraladığı tarlaya çöküyor mu?
Gündem
Yayınlanma: 05 Ocak 2024 - 11:02

Anadolu Ateşi, kiraladığı tarlaya çöküyor mu?

Türkiye'nin en büyük müzikal dans grubu Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'na tarlasını kiraya veren vatandaş, sözleşme bitimi mülkünü geri talep edince başına gelmeyen kalmadı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anadolu Ateşi, kiraladığı tarlaya çöküyor mu?

Anadolu Ateşi, kiraladığı tarlaya çöküyor mu?

Bir döneme damgasını vuran Anadolu Ateşi adlı dans grubunun gösterilerini yaptığı alan adliyelik oldu. Bir vatandaştan kiraladığı tarlayı mahkeme kararına karşı 19 aydır tahliye etmeyen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Antalya'nın Serik ilçesindeki alanı geri talep eden mülk sahibi Hüseyin Avni Aykol 39.9 dönümlük tarlayı geri vermemekte direniyor. Aspendos Arena'yı boşaltmayan Mustafa Erdoğan'ın ise kendini 'Antalya bir tiyatro kaybedecek' diyerek savunduğu bildiriliyor. Mahkemenin yıkım kararı verdiği Aspendos Arena’ya yönelik dava öncesi bilirkişi raporuna ise izinsiz kazı ve tarlanın tarım alanı vasfından çıkarılması için taşla doldurulduğu iddiaları var. Cumhuriyet Gazetesi'nde Rengin Temoçin imzasıyla yayınlanan habere göre mahkeme kararına direnen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın davacı vatandaşa verdiği zararı tanzim etmesi bekleniyor.

Antalya Serik ilçesinde 2008 yılına kadar Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahneye çıkan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2 bin yıllık antik tiyatronun restorasyon işlemleri nedeniyle gösterilerini durdurdu. O dönem Aspendos Antik Tiyatro’ya yakın bölgede, Hüseyin Avni Aykol’a ait 39.9 dönümlük arazinin kiralanan 25 dönümlük alanında Aspendos Arena kuruldu.

Akyol, taşınmazı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’na kiraladı. Ancak daha sonra kira sözleşme süresinin dolması üzerine Aykol, dans topluluğunun alandan çıkmasını ve taşınmazın mahkeme kararına uyularak boş şekilde teslim edilmesini istedi. 19 ay önce tahliye kararı verildi. İlk tahliye kararının ardından dosya bir üst mahkemeye gitti, daha sonrasında ikinci tahliye kararı onandı. Taşınmaza ilişkin tahliye kararı mülk sahibi Aykol lehine kesinleşti. Ancak iddiaya göre Anadolu Ateşi Dans Topluluğu söz konusu alanı tahliye etmedi. 

Aspendos Arena’nın bulunduğu arazinin, Antalya Toprak Koruma Kurulu’nca tarım arazisi statüsünden çıkarılmasına ilişkin kararı, Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’nce iptal edilmişti. 

Mülk sahibi Hüseyin Avni Aykol, “Göz göre göre benim yerimi işgal ediyorlar, çökmeye çalışıyorlar. Ben burada tarım yapıyorum. Keşiflerde de bilirkişilerin verdiği kararlarda buranın tarım toprağı olduğu yazıyor. Toprağın üzerine çakıl döküp taşınmazın altında izinsiz kazı yaptılar” dedi.  

Avukat Bengünil Işık, “Taşınmaz tahliye edilemesin diye sürüncemede bırakılan işlemler var” diye konuştu.

‘SÜREÇ DEVAM EDİYOR’

İddiaların odağındaki Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ise “Yargı süreci devam ediyor. Umarım bir uzlaşma yoluyla çözülür. Antalya bir tiyatroyu kazanmış olur” yanıtını verdi.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arazinin 20 bin 842 metrekarelik kısmının Aspendos Arena Gösteri Merkezi yapılmak suretiyle toprağın doğal yapısının bozulduğu tespit edilmiş, firma sahibine 5403 sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” kapsamında 454 bin 814 TL idari para cezası uygulanmıştı.


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Manisa'dan acı haber geldi | Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Manisa'dan acı haber geldi | Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Meclis'te taciz skandalına adı karışan personel tutuklandı
Meclis'te taciz skandalına adı karışan personel tutuklandı
Mehmet Akif Ersoy'a örgüt kurma tutuklaması
Mehmet Akif Ersoy'a örgüt kurma tutuklaması
Mehmet Akif Ersoy | İftiraya uğradım
Mehmet Akif Ersoy | İftiraya uğradım
Son Haberler
Manisa'dan acı haber geldi | Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Manisa'dan acı haber geldi | Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü için Ankara'dan önemli karar
Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü için Ankara'dan önemli...
Kaçak kesimhanede at etini vatandaşlara satacaklardı
Kaçak kesimhanede at etini vatandaşlara satacaklardı
Köyün soyadı hep aynı, Lakaplar olmasa ortalık karışacak
Köyün soyadı hep aynı, Lakaplar olmasa ortalık karışacak
Özkan Saçkan'ın kaleminden haftanın (14 Aralık) kitapları
Özkan Saçkan'ın kaleminden haftanın (14 Aralık) kitapları
Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlere kötü haber
Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlere kötü haber

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.