• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. Anaokulu müdürüne 10 ay hapis cezası
GÜVENLİK
Yayınlanma: 23 Eylül 2021 - 15:53

Anaokulu müdürüne 10 ay hapis cezası

İstanbul Tuzla’da, özel bir anaokulda öğrencilere şiddet uyguladığı, çıplak halde tuvalete götürdüğü iddiasıyla yargılanan okul müdürü, “terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak” suçundan 10 ay 15 gün hap

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anaokulu müdürüne 10 ay hapis cezası

Anaokulu müdürüne 10 ay hapis cezası


Tuzla’da özel bir anaokulda öğrencilere şiddet uyguladığı, çıplak halde tuvalete götürdüğü gerekçesiyle “kötü muamele” suçundan 1 yıl 9 aya kadar hapsi istenen okul müdürü Güler D.’nin yargılandığı dava karara bağlandı.

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Güler D. katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan mağdur çocukların ailelerinin avukatları, sanık Güler D.’nin her mağdur çocuk açısından ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

“ÇOCUĞUMUN GELECEĞİYLE OYNADILAR”

Müşteki Kader Çolak, “Bir anne olarak yıllardır acı çekiyoruz. Çocuğumda izleri hala devam etmektedir. Çocuğumun geleceği ile oynadılar. Bu suçun cezasız kalmasını istemiyorum. Ben de sanığın her bir mağdur için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Bunun üzerine söz alan sanık Güler D.’nin avukatı, “Savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilin suçu işlediğine yönelik somut bir delil yoktur. Müvekkilin beraatına karar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Güler D.’yi “terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın birden fazla mağdura karşı farklı tarihte benzer eylemler gerçekleştirdiğini belirterek cezayı arttıran mahkeme, sanığın 10 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Suçun işleniş şekli ve sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, cezada takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

İDDİANAMEDE NELER VAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Z. A.’nın 4 yaşındaki çocuğunun okulun sahibi ve öğretmeni Güler D.’nin kendilerine kötü davrandığını, sürekli bağırıp saçını çektiğini söylemesi üzerine anaokulunda işe başladığı anlatılmıştı. Z. A.’nın Güler D.’nin çocuklara karşı kötü muamelede bulunduğunu, yarı çıplak vaziyette hep birlikte tuvalete soktuğunu kayıt altına aldığı belirtilen iddianamede, videoları diğer velilere gönderdiği ve okul yönetimi hakkında şikayetçi olduğu kaydedilmişti. Video kayıtları ve fotoğraflarda Güler D.’nin sınıfta ders sırasında öğrencilere karşı sert bir üslup kullandığı, sürekli olarak kızgın ve yüksek ses tonuyla konuştuğu, öğrencileri kendi aralarında toplu halde tuvalete göndererek alt tarafları çıplak vaziyette tuvaletin önünde sırada beklettiğinin tespit edildiği vurgulanmıştı. İddianamede, sanığın 30 çocuğa yönelik “kötü muamele” suçundan 1 yıl 3 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Furkan Vakfı'na şafak operasyonu | Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Furkan Vakfı'na şafak operasyonu | Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Ev kadını 40 yıllık elektrikçi kesildi | Çalarken yakalandı
Ev kadını 40 yıllık elektrikçi kesildi | Çalarken yakalandı
Eski sevgilisinin evini ikinci kez kundakladı
Eski sevgilisinin evini ikinci kez kundakladı
Türkiye'yi satın alırım diyen adama uyuşturucudan gözaltı
Türkiye'yi satın alırım diyen adama uyuşturucudan gözaltı
Son Haberler
İsrail, Türkiye'yi Suriye üstünden ateşe sürüklüyor
İsrail, Türkiye'yi Suriye üstünden ateşe sürüklüyor
Ağustos ayı 3. haftası kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Ağustos ayı 3. haftası kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Furkan Vakfı'na şafak operasyonu | Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Furkan Vakfı'na şafak operasyonu | Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Ağız kokusunu sakızla gizlemek çözüm değil!
Ağız kokusunu sakızla gizlemek çözüm değil!
TRT dizisine Çin vatandaşı Uygur Türk'ünden 1 milyon liralık tazminat davası
TRT dizisine Çin vatandaşı Uygur Türk'ünden 1 milyon liralık tazminat...
Saatin Orijinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Saatin Orijinal Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.