• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Araştırma Sektörünün Oscar'ı Tohum Otizm Vakfı'na
Sağlık
Yayınlanma: 14 Eylül 2017 - 10:48

Araştırma Sektörünün Oscar'ı Tohum Otizm Vakfı'na

Araştırma Sektörünün Oscar’ı Tohum Otizm Vakfı’na Verildi!

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Araştırma Sektörünün Oscar’ı Tohum Otizm Vakfı’na
Araştırma Sektörünün Oscar’ı Tohum Otizm Vakfı’na

   Araştırma Sektörünün Oscar’ı Tohum Otizm Vakfı’na Verildi! “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi Araştırması” Ödül Getirdi! Tohum Otizm Vakfı ve GfK Türkiye’nin birlikte gerçekleştirdikleri “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi” isimli araştırma projesi ile Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin Baykuş Ödülleri gecesinde Sosyal Baykuş Kategorisinde Altın Ödüle layık görüldü.

   GFK Türkiye desteğiyle Tohum Otizm Vakfı için yapılan, ilki 19 Eylül - 22 Ekim 2015, ikincisi ise 16 Mart - 6 Nisan 2017 tarih aralığında gerçekleştirilen “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi” araştırmasında, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin 15 ilinde toplam 2.472 kişi ile yüz yüze görüşülerek Türkiye’nin otizm farkındalık karnesi çıkarıldı. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmi, ilk araştırmaya katılanların yalnızca %29’u duyduğunu belirtti.

   Otizmi duyduğu belirtenlerin %93’ü ise otizmin belirtilerini bilmiyor. İlk araştırma sonuçlarından hareketle Tohum Otizm Vakfı otizm bilinirliği ile ilgili farkındalık çalışmalarına ağırlık verdi. Bu çalışmalar sonrasında 2017 yılında ikincisi gerçekleşen araştırmada otizmi duyanların oranının %58’e yükseldiği görüldü. Otizmin belirtilerini bilenlerin oranı ise %7’den %18’e yükseldi. Araştırma sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiye http://www.tohumotizm.org.tr/yayin/turkiyedeki-bireylerin-otizm-algisi-ve-bilgi-duzeyi-arastirmasi-2017 adresinden ulaşılabiliyor.

   13 Eylül akşamı Four Seasons Hotel’de gerçekleşen ödül töreninde Sosyal Baykuş ödülünü alan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer: “Otizmin görülme sıklığı çok büyük bir hızla artıyor. Günümüzde her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor, her 20 dakikada 1 çocuk otizm tanısı alıyor ancak ülkemizde hala otizmin ne olduğu, belirtileri ve tedavisi tam anlamı ile bilinmiyor! GFK Türkiye’ye Türkiye'de otizmin bilinirliği konusunda bizlere çok önemli veriler sağlayan araştırma serisi için çok teşekkür ediyoruz. Toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan araştırmalara verilen Sosyal Baykuş ödülünü almaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi. Tohum Otizm Vakfı Hakkında: Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, 'Otizm Spektrum Bozukluğu' olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir. GfK Türkiye Hakkında: GfK, insanların yaşam, düşünce ve alışveriş tarzlarını keşfetmek için 13.000’den fazla uzman ile 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden biridir. GfK sürekli olarak müşterilerinin, dünyada onlar için en önemli olan insanları yani; tüketicilerini, en iyi şekilde anlamalarını sağlamak için en son teknolojileri ve en güçlü metodolojileri keşfeder ve kullanır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Göz Kaşımak Masum Bir Alışkanlık Değil
Göz Kaşımak Masum Bir Alışkanlık Değil
Burun ameliyatında en büyük risk güneş!
Burun ameliyatında en büyük risk güneş!
Kalbinizi Korumak Tabağınızdan Başlıyor
Kalbinizi Korumak Tabağınızdan Başlıyor
TÜİK verilerine göre en yaygın ölüm nedeni dolaşım sistemi hastalıkları
TÜİK verilerine göre en yaygın ölüm nedeni dolaşım sistemi hastalıkları
Son Haberler
Haşema ile havuza girmek isteyen çocuğu engelleyen kadın tutuklandı
Haşema ile havuza girmek isteyen çocuğu engelleyen kadın tutuklandı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çevik kuvvet girdi
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çevik kuvvet girdi
Ölü Deniz gösterisi engellendi mi?
Ölü Deniz gösterisi engellendi mi?
Erdoğan'ın liderlere hediye ettiği tabanca tartışma konusu oldu
Erdoğan'ın liderlere hediye ettiği tabanca tartışma konusu oldu
Ayetli pankart tartışmasına YÖK de dahil oldu, soruşturma açıldı
Ayetli pankart tartışmasına YÖK de dahil oldu, soruşturma açıldı
ASELSAN'dan 10,7 milyon dolarlık sözleşme
ASELSAN'dan 10,7 milyon dolarlık sözleşme

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.