• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş küme düşebilir mi?
Spor
Yayınlanma: 09 Ekim 2013 - 20:46

Beşiktaş küme düşebilir mi?

Olimpiyat stadında yaşanan çirkin olayların ardından Beşiktaş'a verilecek ceza önemli bir tartışmaya da neden oldu.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beşiktaş küme düşebilir mi?



Olimpiyat stadında yaşanan çirkin olayların ardından Beşiktaş'a verilen ceza önemli bir tartışmaya da neden oldu. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın 4 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddederek, cezayı onadı. Kurul ayrıca Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün'ün 30 gün hak mahrumiyeti ve 22 bin TL para cezasını da onadı. Bu ceza ile birlikte ilginç bir gerçekte ortaya çıktı.

Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'ın cezasını onamasından sonra siyah beyazlı ekibi lig maratonu içinde bir başka tehlikenin beklediği ortaya çıktı. TFF Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca Beşiktaş'ın karşı karşıya kaldığı bu durum sonunda Beşiktaş'ın tekrar aynı nedenden dolayı saha kapama cezası alması durumunda disiplin kurulunun verdiği ceza tekrarlanabilir.

3. KEZ TEKAR DURUMUNDA...

Aynı sebeplerle 3. kez müsabakanın tamamlanamaması durumunda siyah beyazlıların puanı silinebilecek.

4. KEZ OLURSA ALT LİGE DÜŞÜRÜLEBİLİR...

Aynı seznda 4. kez müsabakanın tamamlanamaması durumunda ise Beşiktaş hükmen mağlup sayılabilir ve müsabakalardan bir ihraç edilip bir alt lige düşürülebilecek.

İşte o talimat;

MADDE 19 – GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI
 
(1) Müsabaka hakemi;
 
a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı
veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları,
kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi
olanağının kalmaması,
 
b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler.
 
 (2) Müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, TFF Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar verir. Bu durumda disiplin kurulu, eylemin ağırlığına göre ilgili takımın ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihracına karar verebilir. Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihraç kararı verilemez.
 
(3) TFF Yönetim Kurulu, 1. fıkrada öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur.
 
(4) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, müsabakanın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasına veya yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.





 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir’de büyük plaj voleybolu heyecanı | 32 Avrupa ülkesi Foça’da buluşacak
İzmir’de büyük plaj voleybolu heyecanı | 32 Avrupa ülkesi Foça’da buluşacak
Filenin Sultanları Akdeniz Şampiyonu oldu
Filenin Sultanları Akdeniz Şampiyonu oldu
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin Dağları Aşıyor
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin Dağları Aşıyor
Kadın yelkencilerimiz dünya şampiyonluğuna yelken açtı 
Kadın yelkencilerimiz dünya şampiyonluğuna yelken açtı 
Son Haberler
Avukatlara panel operasyonu | Çok sayıda gözaltı var
Avukatlara panel operasyonu | Çok sayıda gözaltı var
Merhamatten mağduriyet doğdu | Ece Güner istifa etti
Merhamatten mağduriyet doğdu | Ece Güner istifa etti
Modanın ünlü isimleri Ankara'da podyuma çıktı
Modanın ünlü isimleri Ankara'da podyuma çıktı
Deniz Göktaş hakkında 12 yıl hapis cezası isteniyor
Deniz Göktaş hakkında 12 yıl hapis cezası isteniyor
Motorin fiyatları koptu gidiyor | 90 TL'yi geçiyor
Motorin fiyatları koptu gidiyor | 90 TL'yi geçiyor
SELENDİ’DE TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ
SELENDİ’DE TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.