• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bugün hava nasıl olacak? Kara kış geri döndü
Gündem
Yayınlanma: 01 Şubat 2019 - 07:08

Bugün hava nasıl olacak? Kara kış geri döndü

Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkisini sürdüren fırtına hortum olayları hayatı olumsuz yönde etkiliyor, yağmur yüksek kesimlerde kara dönüyor. Ulaşım ise bazı bölgelerde güçlükle sağlanıyor..

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bugün hava nasıl olacak? Kara kış geri döndü

Bugün hava nasıl olacak? Kara kış geri döndü

Bugün Hava nasıl olacak? Batı bölgelerinde sün 4 gündür etkili olan mevsim normallerinin üstündeki ılık hava yerini soğuk ve yağışlı hava sistemine terk ediyor.  

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Batı illerinde sağanak yağış, Doğu illerinde ise kar yağışı etkili oluyor. Yapılan uyarıda ani sel baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirilirken, çıkabilecek hortum riskine karşı da uyarı yapıldı 

Bu arada İç Anadolu Bölgesi'ne Akdeniz'e bağlayan Ankara Antalya kara yolunda ulışam güçlükle sağlanıyor. Akseki Bölge Trafik ekipleri, Akseki kavşağından itibaren zincirsiz araçların geçişine izin vermedi, tırlar ise dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz kıyı kesimindeki yağışların kuvvetli sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerinden orta kuvvette, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (40-70 Km/saat) ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ile hortum riski gibi olumsuz durumlara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; güney yönlerden Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (40-70 Km/saat) ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Antalya'nın doğusunun ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri rakımlı yerlerindeki kar yağışlarının gece saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olması beklendiğinden, başta Antalya ve Konya'yı birbirine bağlayan kara yollarında olmak üzere buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL 8°C, 13°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

ANKARA 3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar hafif yağmurlu

IZMIR 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilin doğusunda yer yer kuvvetli sağanak, doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 3°C, 8°C
Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

TRABZON 9°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ERZURUM -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu,  sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

SIIRT 4°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne Bulgar Kilisesi'nde Yunanca ayin krizi
Edirne Bulgar Kilisesi'nde Yunanca ayin krizi
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
5. sınıf öğrencisi 3 gün boyunca okula silahla gelmiş
5. sınıf öğrencisi 3 gün boyunca okula silahla gelmiş
Vali Yardımcısı'nın 'Adalet' vurgusuna destek yağdı
Vali Yardımcısı'nın 'Adalet' vurgusuna destek yağdı
Son Haberler
Edirne Bulgar Kilisesi'nde Yunanca ayin krizi
Edirne Bulgar Kilisesi'nde Yunanca ayin krizi
İsrail, İran'a yönelik saldırılarda Irak'ta gizli üs kurmuş
İsrail, İran'a yönelik saldırılarda Irak'ta gizli üs kurmuş
Belçika Kraliyet ailesi Türk iş insanını kabul etti
Belçika Kraliyet ailesi Türk iş insanını kabul etti
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Psikologlar görünmeyen dengeyi kuruyor!
Psikologlar görünmeyen dengeyi kuruyor!
Anne adayları aman dikkat; Gebelikte grip, zatürreye dönüşmesin
Anne adayları aman dikkat; Gebelikte grip, zatürreye dönüşmesin

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.