• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Cemil Çiçek: Türkiye'nin Acıyı Dindirmeye Çalişmasinin Karşılığı, Sokaklarımızı Kan Gönlüne Çevirmek Olmamalı
Politika
Yayınlanma: 08 Ekim 2014 - 13:19

Cemil Çiçek: Türkiye'nin Acıyı Dindirmeye Çalişmasinin Karşılığı, Sokaklarımızı Kan Gönlüne Çevirmek Olmamalı

ANKARA, () - TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, yurt dışındaki olaylar bahanesi ile bazı illerde yapılan gösterilerin terör eylemine dönüştüğünü söyledi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışın

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ANKARA, () - TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, yurt dışındaki olaylar bahanesi ile bazı illerde yapılan gösterilerin terör eylemine dönüştüğünü söyledi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışındaki çatışmaları ülke içine taşıyarak barış ve huzur ortamına zarar verilmesinin son derece yanlış olduğunu savunarak "Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber ederek yaşanan büyük acıyı dindirmeye çalışmasının karşılığı, sokaklarımızı kan gölüne çevirmek olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"EYLEMLERİN BAZI SİYASİLER TARAFINDAN DA TAHRİK EDİLMESİ SORUMSUZLUK ÖRNEĞİDİR"

Atatürk'ün büstlerine ve Türk bayrağına yapılan saldırıların son derece çirkin olduğunu vurgulayan Cemil Çiçek, "Mala ve cana zarar verilmesi kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine ve ortak kutsalımız olan al bayrağımıza yapılan menfur saldırılar son derece çirkindir. Birliğimizin sembolü olan bu değerlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu olaylar sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden yurttaşlarımız olmuştur. Bundan dolayı da büyük üzüntü duydum. Ortalığı yakıp yıkarak esnafa, sivil halka, kadın ve çocuklara zarar verilmektedir. Saldırganlık boyutuna varan bu eylemlerin, bazı siyasiler tarafından da tahrik edilmesi büyük bir sorumsuzluk örneğidir" dedi.

"BU SORUN ŞİMDİ ÇÖZÜLMEZSE TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK ZARARLARA YOL AÇMASI KAÇINILMAZ GÖRÜLMEKTEDİR"

Olayların yarattığı sorunları Türkiye'nin tek başına göğüslemesini beklemenin büyük haksızlık olduğunu belirten Çiçek, çatışmaların sona erdirilip yeniden güven ortamının sağlanması için BM'nin daha aktif bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Cemil Çiçek, "Türkiye, Suriye'de çatışmaların başladığı andan itibaren büyük bir kadirşinaslık göstererek, çatışmalardan zarar gören insanlara yardım etmeye çalışmıştır. Bugüne kadar Irak ve Suriye'den gelen 2 milyona yakın insan, ülkemizde misafir edilerek güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlayacak ortam sağlanmıştır. Ülkemize sığınan bu insanlara gıda, sağlık, barınma, ulaşım ve giyim gibi yardımlar için bugüne kadar milyarlarca lira kaynak ayrılmıştır. Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber ederek yaşanan büyük acıyı dindirmeye çalışmasının karşılığı, sokaklarımızı kan gölüne çevirmek olmamalıdır. Eğer bu sorun şimdi çözülmezse bütün dünya için telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açması kaçınılmaz görülmektedir" açıklamasında bulundu.

"HERKESİ SAĞDUYULU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM"

Türkiye'nin istikrarına zarar verici eylemlerden kaçınılması gerektiğini savunan Meclis Başkanı Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başta bölücü terör örgütü PKK olmak üzere, her türlü terör örgütünün provokasyonlarından geçmişte de çok büyük acılar çektiğimizi unutmamalıyız. Yaşadığımız tecrübelerden dolayı, bu konuda siyasetçiler başta olmak üzere, herkesi daha soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum"

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eski Bakan ve eşi hakkında skandal iddialar var
Eski Bakan ve eşi hakkında skandal iddialar var
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Üsküdar'da seçimler Salı günü yapılacak
Üsküdar'da seçimler Salı günü yapılacak
Son Haberler
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin "2027-2030 Yatırım...
Savaş Alanına Dönen Bağcılar'da Bugün
Savaş Alanına Dönen Bağcılar'da Bugün

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.