• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. CHP'den ayrılanlar Yeni Parti'ye ne zaman katılacak?
Politika
Yayınlanma: 23 Temmuz 2026 - 22:11

CHP'den ayrılanlar Yeni Parti'ye ne zaman katılacak?

Türk demokrasi tarihinin en önemli siyasal haraketlerinden biri olarak 103 yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'ni, yargı eliyle parçalayan AKP iktidarı, TBMM içinde yeni Ana Muhalefet Partisi ile yüzleşecek. CHP'den ayrılmaya hazırlanan 90'dan fazla Milletvekili yeni partinin kurucular kurulu için imza verdi, 

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'den ayrılanlar Yeni Parti'ye ne zaman katılacak?

CHP'den ayrılanlar Yeni Parti'ye ne zaman katılacak?

 

CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel’in kurulacağını açıkladığı yeni parti için hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda bugün CHP Grup kapalı toplandı, ardından 90’ı aşkın CHP’li milletvekili yeni partinin kurucular kurulu için imza verdi. İmza sürecinin tamamlanması durumunda partinin kuruluş dilekçesi yarın İçişleri Bakanlığı’na verilebilir.


CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel, bu haftaki grup toplantısında, adli tatilin başlaması ile sürece ilişkin hukuki mücadelenin sonuçsuz kaldığını vurgulayarak yeni bir parti kuracaklarını resmi olarak açıkladı.

Özel’in yeni parti açıklamalarının ardından bir dizi toplantı düzenlendi. Özel ilk olarak grup toplantısının ardından partisinin 52’si görevden alınan 74 il başkanıyla bir araya geldi.

Çarşamba günü ise 39’uncu Olağan Kurultay’da seçilen fakat mahkeme kararıyla görevden alınan PM üyeleri, yine aynı kurultayda tüzüğe eklenen CAO Yönetim Kurulu üyeleri ve ardından da A takımıyla bir araya geldi.

Özel, bu toplantıların yanı sıra hafta boyunca TBMM’de milletvekilleriyle de görüşmeler gerçekleştirdi.

KAPALI GRUP TOPLANTISI YAPILDI

TBMM’de bu sabah saat 11.00’de CHP’li yaklaşık 80 milletvekili CHP grup salonunda bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir başkanlığında yapılan kapalı grup toplantısı yaklaşık 15 dakika sürdü. Emir, toplantıya ilişkin “Bu grup toplantısı olağan, prosedürün tamamlanmasını gerektiren, kimi grup faaliyetlerinin grup denetimine sunulduğu, milletvekillerinin denetlediği ve ibra ettiği süreçler var. Dolayısıyla bunları yapmak gerekiyordu. Bu işlemleri tamamladık ve mutlulukla ifade etmeliyim ki oy birliğiyle tamamladık” ifadelerini kullandı.

KURUCULAR KURULU İÇİN İMZALAR VERİLDİ

Toplantının ardından CHP Grubu’na gelen milletvekilleri, CHP Grup Yönetim Salonu’nda kurucular kurulu için imza verdiler. 90’ın üzerinde milletvekilinin kurucular kurulu için imza verildiği öğrenildi. Mutlak butlan kararı sonrası kurultay yapılması için imza veren ve Özgür Özel’i destekleyen bazı isimlerin yeni partiye geçmeyerek CHP’de kalmak istedikleri belirtildi. Bu kapsamda bazı milletvekilleri Özel ile görüşerek bu bilgiyi Özel ile doğrudan paylaştı.

İMZA SÜRECİ TAMAMLANINCA MİLLETVEKİLLERİ İSTİFA EDECEK

Kurucula kurulu için imza sürecinin bugün tamamlanması durumunda, milletvekillerinin istifa etmesi ve kuruluş dilekçesinin yarın İçişleri Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor. İmza sürecinin tamamlanmaması durumunda dilekçe teslimi 27 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.

Görüşmelerinin ardından saat 17.15 itibarıyla TBMM’den ayrılan Özgür Özel’in yarın Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde cuma namazı kılması bekleniyor. Özel’in kılacağı cuma namazı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920'de Meclis çalışmalarına başlamadan önce Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kıldığı cuma namazına referans şeklinde yorumlanıyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AKP'ye geçti, butlancılarla CHP'yi düzenliyor
AKP'ye geçti, butlancılarla CHP'yi düzenliyor
Özgür Özel yeni parti ile yola çıktı
Özgür Özel yeni parti ile yola çıktı
Görevden alınan CHP Konya il başkanı meydan okudu | Gelin de alın
Görevden alınan CHP Konya il başkanı meydan okudu | Gelin de alın
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çevik kuvvet girdi
CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çevik kuvvet girdi
Son Haberler
İtirafçı oldu, DSİ'den 1.5 milyarlık ihale kaptı
İtirafçı oldu, DSİ'den 1.5 milyarlık ihale kaptı
Fatma Soydaş tutuklandı, hesaplarına el konuldu
Fatma Soydaş tutuklandı, hesaplarına el konuldu
AKP'ye geçti, butlancılarla CHP'yi düzenliyor
AKP'ye geçti, butlancılarla CHP'yi düzenliyor
Fethiye'de orman yangını | Alevler evlere ulaştı
Fethiye'de orman yangını | Alevler evlere ulaştı
AKOM'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı
AKOM'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı
İtirafçı oldu, DSİ'den 1.5 milyarlık ihale kaptı
İtirafçı oldu, DSİ'den 1.5 milyarlık ihale kaptı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.