• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. ÇOCUKLARIN YAPTIRDIĞI OKUL AÇILDI
Ajans
Yayınlanma: 07 Ekim 2013 - 00:00

ÇOCUKLARIN YAPTIRDIĞI OKUL AÇILDI

Bursa’da, 500 çocuğun topladığı kaynakla inşaatına başlanan ve Nilüfer Belediyesi tarafından tamamlanan Barış Anadolu Lisesi törenle hizmete girdi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÇOCUKLARIN YAPTIRDIĞI OKUL AÇILDI
Bursa’da, 500 çocuğun topladığı kaynakla inşaatına başlanan ve Nilüfer Belediyesi tarafından tamamlanan Barış Anadolu Lisesi törenle hizmete girdi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukların azmiyle yapılan okulun Türkiye’ye örnek olmasını istedi. 500 çocuk adına konuşan İlayda Temizarabacı adlı öğrenci, okulun inşaatı için yaptıkları çalışmaları anlattı. 500 çocuk, veli ve öğretmenlerin kaynak bulmak için büyük fedakarlıkla çalıştığını söyleyen Temizarabacı, destek veren herkese teşekkür etti. Temizarabacı’nın konuşması duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da yaptığı konuşmada okulun inşasına verdiği destekten dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Gülsar, Bursa’daki temel hedeflerinin bütün okullarda 24 kişilik sınıfların olduğunu kaydetti.
Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da, Barış Anadolu Lisesi projesinin önemli olduğunu kaydederek, Başkan Bozbey’e teşekkürlerini sundu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konuşmasında önemli mesajlar verdi. 500 çocuğa teşekkür eden Bozbey, projenin hem Türkiye’ye, hem de dünyaya örnek olduğunu belirtti. Bozbey, “Her şeyin başı sağlık değil, eğitimdir. Çünkü eğitimli insan sağlığına da dikkat eder. Biz kurum olarak gelecek nesillerimizin eğitimli ve sosyal yönden donanımlı olarak yetişmesini istiyoruz. Her çocuğumuz, her gencimiz, her yaşlımız, kısaca Nilüfer’de yaşayan herkes bir sanat dalıyla ve sporla uğraşsın istiyoruz“ dedi.
Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak hiç aksatmadan tam 7 yıl boyunca ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine her gün süt dağıttık. 2005 yılında başladığımız bu projeyle onların sağlıklı gelişmesini hedefledik ve sosyal belediyecilik alanında örnek olduk. Geçen yıl hükümetin süt dağıtımına başlamasıyla biz bu uygulamamızı sona erdirdik. Ancak görüyoruz ki, ilköğretim öğrencilerine süt dağıtımı konusunda aksaklıklar yaşandı. Bu yıl da ikinci dönem başlatılacağı söyleniyor. Eğer çocuklarımıza süt içiremezseniz biz yine bu işe başlarız. Tam 7 yıl nasıl aksatmadan süt dağıttıysak yine aynı şekilde yaparız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Başkan Bozbey’e plaket takdim edildi. Okulun yapımına katkı koyan kişi ve kuruluşlara da sertifikaları verildi. Törenin sonunda sembolik olarak kurdele kesilerek okul hizmete açıldı.
Barış Anadolu Lisesi projesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi ve şimdiki adı Nilüfer Kent Konseyi olan, Nilüfer Yerel Gündem 21 arasında imzalanan projeyle başladı. Bölgeye okul kazandırabilmek için kolları sıvayan 500 çocuk, çeşitli faaliyetler yaparak para topladılar. Çocuklar, hayırseverlerin de desteğiyle UNICEF ürünlerini satmaktan, geri dönüşüm malzemeleri toplamaya ve hatta müzikal sahnelemeye kadar çeşitli işler yaptı. Toplanan yaklaşık 600 bin TL ile okulun temeli atıldı, Nilüfer Belediyesi bütçesinden 2,5 milyon TL ayırarak yarım kalan inşaatı tamamladı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
NOW Ana Haber Bültenlerini Ozan Gündoğdu sunacak
NOW Ana Haber Bültenlerini Ozan Gündoğdu sunacak
Deneyimli gazeteci Neşe Berber Lider TV Ankara temsilciliğine getirildi
Deneyimli gazeteci Neşe Berber Lider TV Ankara temsilciliğine getirildi
Evcil Hayvan Sağlığında Görünmeyen Tehditlere Karşı Koruyucu Önlem Şart
Evcil Hayvan Sağlığında Görünmeyen Tehditlere Karşı Koruyucu Önlem Şart
İbrahim Çeçen Vakfı'ndan Kadınların Güçlenmesine Hibe Desteği
İbrahim Çeçen Vakfı'ndan Kadınların Güçlenmesine Hibe Desteği
Son Haberler
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin "2027-2030 Yatırım...
NİLÜFER’DEN BEŞEVLER’E JİMNASTİK SALONU
NİLÜFER’DEN BEŞEVLER’E JİMNASTİK SALONU

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.