• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Darbeci generellare jet tutuklama: Tehlike geçti mi?
Gündem
Yayınlanma: 18 Temmuz 2016 - 21:23

Darbeci generellare jet tutuklama: Tehlike geçti mi?

Darbeci generallere yargıdan jet tutuklama. Tutuklanan generaller arasında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ve 25 Orgeneral bulunuyor.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Darbeci generellare jet tutuklama: Tehlike geçti mi?

Darbeci generellare jet tutuklama: Tehlike geçti mi?

Son Dakika Haberleri, 15 Temmuz akşam saatlerinde başlaşan cuntacıların Darbe girişimi sonrası yakalanan generaller tutuklandı. Darbecilere yönelik operasyon kapsamında savcılık tarafından ifadesi alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tutuklandı. Öte yandan 2. Ordu Komutanı Adem Huduti de tutuklandı

Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklamalar sürüyor. 2. Ordu Komutanı Adem Huduti hakkında da tutuklama kararı verildi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ve 25 Orgeneral için de tutuklama kararı verildi.

2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nın bulunduğu İnönü Kışlası'nda darbeci askerler ile polis ve jandarma arasında çıkan çatışmanın sona ermesinin ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 7 asker gözaltına alındı. Orgeneral Huduti, Garnizon Komutanı Angun, Üs Komutanı Ayık ile birlikte 7 komutan, emniyetteki işlemlerinin ardından Malatya Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Orgeneral Huduti, Garnizon Komutanı Angun, Üs Komutanı Ayık ile 7 komutan, 20 saat süren sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AKIN ÖZTÜRK'ÜN SAVCILIK İFADESİ

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklamasını talep ettiği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 26 şüpheli, sulh ceza hakimliklerindeki sorguları sonucunda tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, savcılık ifadesinde, 'Askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem.' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Akın Öztürk'ün savcılığa verdiği 3 sayfalık ifadeye ulaşıldı.
Öztürk, ifadesinde, '15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem.' diye konuştu.

Olay günü, İstanbul'da bir arkadaşının kızının düğünü olduğunu, düğüne katılması gerektiğini ancak İzmir'deki noter işleri dolayısıyla gidemediğini belirten Öztürk, İzmir'de noter işlemleri yaptığını ispat edebileceğini bildirdi.
Öztürk, İzmir'de saat 11.30 civarında noter işleminin tamamlandığını, saat 13.30 sıralarında Ankara'ya askeri uçakla yanında Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldiğini ve doğrudan torunlarını görmek için Akıncı Üssü'ne gittiğini anlattı.
Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdiğini ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

'Akıncı Üssü'nde mutat uçak iniş ve kalkışları oluyordu. Devamlı hareketlilik olduğu için önce bir şey fark etmedim, düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım, tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni tekrar aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını, ne olduğunu sordu. Televizyonda alt yazı geçtiğini söyledi. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum.

Hava Kuvvetleri Komutanı da bu düğünde idi. Beni aradı ve uçakların Ankara'da alçak geçiş yaptığını söyledi, 'Bu duruma müdahale et' dedi. Bunun üzerine üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk idi. Genelkurmay Başkanı'nın da üste olduğunu söyledi. Ben de hemen yanına gittim. Yaklaşık 5 dakika içerisinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim. Gittiğimde hava kararmıştı ancak saatin kaç olduğunu bilemiyorum. Bir oda içerisinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tuğgeneral Mehmet Dişli ile çay içiyordu. Bana, 'Bunlar bu işi yaptılar, bunlarla konuş ikna et' dedi. Ben onlarla konuşmaya başladım. Bu sırada İstanbul'da tankların üzerine insanlar çıkmıştı. Üste oda içerisinde televizyon açıktı, bunları görebiliyordum.

Kubilay Selçuk ve Mehmet Dişli'ye darbenin olamayacağını, demokratik kurumların işlediğini, halkın bu işe tepki gösterdiğini anlatıp, ikna etmeye çalıştım. Kendilerine, itiraz ettikçe bağırıp, çağırdım. Aynı şekilde Genelkurmay Başkanı da onları ikna etmeye çalıştı. 3-4 kez bunları tekrarladım. Benim onlara emir verme yetkim yok ama bir büyük olarak, Hava Kuvvet Komutanı Abidin Ünal'ın isteği üzerine onlara telkinde bulunup, ikna etmeye çalıştım. O sırada, soyadını bilmediğim Ömer isimli bir amiral de oraya geldi. Benim telkinlerim sonuç verdi. İkna oldular. Yeni uçak üsten havalanmadı. Havadakilerin görevleri devam etti. Üsse dönen uçaklar bir daha gönderilmedi. İkna sürecinin ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Sonunda onlar ikna olunca Genelkurmay Başkanı, Başbakan ile görüştü. Bana 'sen burada kal, bunları iyice ikna et' dedi. Daha sonra helikoptere binip, Başbakanlığa gitti. Sabah erken saatlerdi fakat saatin kaç olduğunu bilmiyorum.'
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar var
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar var
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
Aylardır maaş alamayan madencilere operasyon | 100 gözaltı var
Aylardır maaş alamayan madencilere operasyon | 100 gözaltı var
Son Haberler
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar var
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar...
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin Dağları Aşıyor
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin...
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
MİT Askeri Darbe'yi saat 16.00'da haber almış
MİT Askeri Darbe'yi saat 16.00'da haber almış

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.