• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na suçlama: Bu açık bir intihal (2)
Politika
Yayınlanma: 21 Mayıs 2015 - 20:10

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na suçlama: Bu açık bir intihal (2)

"KILIÇDAROĞLU, OKUMA VE HAFIZA ÖZÜRLÜ" Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop mitinginin ardından Başbakanlığa ait Ana uçağı ile Tokat'a geldi. Davutoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç...

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na suçlama: Bu açık bir intihal (2)
"KILIÇDAROĞLU, OKUMA VE HAFIZA ÖZÜRLÜ"
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop mitinginin ardından Başbakanlığa ait Ana uçağı ile Tokat'a geldi. Davutoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile eski Adalet Bakanı Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile Tokat milletvekilleri eşlik etti.
Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'nun dedesinin Tokat'ın Turhal ilçesi Necip Köyü'nden olduğunu ve kendisinin de Tokat'ın eniştesi olduğunu belirterek Tokatlıları selamladı. Bugün itibariyle Sabiha Gökçen'den Tokat'a Anadolujet seferlerinin başladığını belirten Davutoğlu, büyük uçakların inebileceği yeni bir havalimanı ile Turhal üzerinden hızlı tren ağının Tokat'a uzanacağı sözü verdi. Çanakkale Savaşı sırasında Tokat'tan cepheye giden 15'lilere sık sık atıfta bulunan Davutoğlu, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları üzerine, "Biz baş veririz, baş eğmeyiz. Biz 15'lilerin çocuklarıyız" dedi.
CHP Genel Başkanı Klıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı projeye yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu:
"Bugün Kılıçdaroğlu, ne açıklayacak diye bekliyorduk, bir baktık 'Merkez ülke Türkiye' diye açıkladılar. Ya biz merkez ülkeyi kurmuşuz, haberleri yok. Benim 1999'da kaleme alıp 2001'de bastığım 'Stratejik Derinlik'in arka sayfasında var. Kılıçdaroğlu yeni fark etmiş, onun problemi ne biliyor musunuz? Okumuyor, okuma özürlü. Bir de hafıza özürlü. Dışişleri Bakanıyken, bir gazeteci mülakatta kendisine sordu. 'Davutoğlu'nu çok eleştiriyorsunuz acaba kitabını okunduz mu' dedi. Dediği şey şu, 'Okumadım ama özetini verdiler' dedi. Yahu özetle kitap anlaşılır mı. Şimdi okumaya başlamış ama arka sayfadan kapaktan başlamış. Daha ön sayfaya gelene kadar acaba neler öğrenecek. Afro-Avrasya diyor. Afrika'nın, Asya'nın, Avrupa'nın merkezi Türkiye oldu zaten. Biz iktidara geldiğimizde Afrika'da 12 büyükelçilik vardı şimdi 37 büyükelçilik var. Kılıçdaroğlu sen uyuyorsun. Tarih özürlü, okuma özürlüye buradan bir cevap verelim mi. Türkiye'yi Afrika'nın, Asya'nın Avrupa'nın merkez ülkesi kim yaptı. Onlar konuşur Ak Parti yapar. 'İstanbul'u dünyanın merkez şehri yapacağım, yeni bir megakent kuracağım' diyor orta Anadolu'da. Şu anda İstanbul küresel ekonominin merkez şehirlerinden biri. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak. 150 milyon yıllık yolcu ile en büyük hava limanı. Konuşmasında 'Şangay ile Tebriz arasında Türkiye geçiş noktası olacak. İpekyolu’nu canlandıracağım' diyor. Bakü-Tiflis hızlı tren aksıyla Marmaray'ı buluşturduk. Pekin ile Londra'yı buluşturuyoruz. Türkiye'nin merkez demiryolu hattının kim yapıyor. 'Enerji hatları bu merkezden geçecek' diyor. Bükü- Tiflis- Ceyhan hattını kim yaptı. Hazar Denizi'ni Akdeniz ile kim buluşturdu. Adriyatik'e gidiyoruz. Hazar ile Adriyatik'i kim buluşturdu. Türkiye’yi merkez ülke kim yaptı."
"BUNLARA HADDİNİ BİLDİRİN, YAKLAŞTIRMAYIN TOKAT'A"
HDP bürolarına yönelik saldırılarla ilgili de muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu şöyle devam etti:
"HDP eş başkanı dedi ki 'Bu saldırıların arsasında Ak Parti var'. Sayın Cumhurbaşkanımız ve beni işaret etti. Erdoğan ve Davutoğlu var. Düğmeye basılmış gibi bir de pas verdi MHP'ye. Hani HDP, MHP'ye karşı MHP'de HDP'ye. Hiç inanmayın bunlar perde gerisinde işbirliği yapıyorlar. İç güvenlik yasanını çıkarırken HDP ve MHP, CHP ile birlikte hayır oyu verdiler. MHP'ye bir pas attı . Dedi ki. 'Biz sizin yapmadığınızı biliyoruz ama çıkın söyleyin'. MHP dedi ki 'Biz yapmadık Ak Parti yaptı.' Bu yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu var ya, Kağıthane'ye Kağıttepe diyen, oy kullanmaya gittiğinde sandığı bulamayan, kendine bile oy kullanamayan. Kendine hayrı olmayanın millete hayrı olur mu. 2 saatte suçluyu buldu Ak Parti dedi. Suçluyu tespit ettik. Bugün İçişleri Bakanımız açıkladı. Daha önce DHKP-C'den tutuklanan bir terörist. Eğer DHKP-C'nin irtibatlarına şehit edilen Mehmet Selim Kiraz savcımızın katli esnasında çağrılan CHP'ye baksınlar. Esed rejimine övgü düzen CHP milletvekili adaylarına baksınlar."
"HIRSIZ, İNTİHAL FİKİRLERLE YOLA ÇIKILMAZ"
Diğer partilerin Türkiye'nin her yerine gidemediğini ancak Ak Parti'nin her ile gittiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Biri çıkmış Türkiye'yi merkez ülke yapacakmış. Sen Türkiye'den ne anlarsın? Hırsız, intihal fikirler ile bu yola çıkılmaz. Biz ona güzel bir ders veririz ama vaktimiz yok. Ama bir öğrencimizi görevlendireceğiz, ona bir staj verecek. Sonra gelip konuşsun" diye konuştu.
"YA İSTİKRAR, YA ESKİ TÜRKİYE"
Herkesi iki eli kanda olsa ile sandığa gidip seçime katılmaya çağıran Davutoğlu, "Ya Ak Parti ile istikrar, büyüme devam edecek, demokrasi devam edecek. Ya da bunların istediği gibi Eski Türkiye Partisi geri gelecek. Hepsinin ortak adı Eski Türkiye Partisi" diye konuştu.
Mitingin ardından Tokat Valiliği'ni ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Vali Cevdet Can'dan brifing aldı. Daha sonra Valilikten ayrılan Davutoğlu Gaziosman Paşa Stadı'nda bekleyen helikopter ile Amasya'ya hareket etti.

Eraydın AYTEKİN- Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, () -

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eski Bakan ve eşi hakkında skandal iddialar var
Eski Bakan ve eşi hakkında skandal iddialar var
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Üsküdar'da seçimler Salı günü yapılacak
Üsküdar'da seçimler Salı günü yapılacak
Son Haberler
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin "2027-2030 Yatırım...
Latif Erdoğan'ı dövenlerin ifadesini savcı alacak
Latif Erdoğan'ı dövenlerin ifadesini savcı alacak

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.