• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dayısı İçin Öğretmenlik Hayalini Erteledi
Sağlık
Yayınlanma: 10 Ekim 2014 - 10:00

Dayısı İçin Öğretmenlik Hayalini Erteledi

Erol AKKIR/ANTALYA, () - DAYISI Muharrem Arpaç'ın organ nakline ihtiyacı olduğunu öğrenince üniversite sınavı yerine ameliyata hazırlanan Sevgi Aslan, bağışladığı karaciğer parçasıyla onu hayata bağladı. Mersin'de elektrik teknisyeni.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dayısı İçin Öğretmenlik Hayalini Erteledi
Erol AKKIR/ANTALYA, () - DAYISI Muharrem Arpaç'ın organ nakline ihtiyacı olduğunu öğrenince üniversite sınavı yerine ameliyata hazırlanan Sevgi Aslan, bağışladığı karaciğer parçasıyla onu hayata bağladı.
Mersin'de elektrik teknisyeni evli ve iki çocuk babası 39 yaşındaki Muharrem Arpaç'a, siroz teşhisi konuldu. Doktorları, karaciğer naklinden başka seçeneği kalmadığını söyleyince yakınları verici olmak istedi. Gaziantep Nizip Alkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü mezunu 19 yaşındaki Sevgi Aslan, dayısı için gönüllü bağışçı oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin başarılı nakillerini öğrenen Arpaç ile yeğeni Aslan Antalya'ya gelerek işlemleri başlattı. Test sonuçlarında, Aslan'ın verici olmasında bir engel olmadığı belirlenince ameliyat için hazırlıklara başlandı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından 18 Eylül'de yapılan operasyonla Sevgi Aslan'dan alınan karaciğer dokusu, dayısı Muharrem Arpaç'a nakledildi.
'SINAV YERİNE AMELİYATA HAZIRLANDI'
Dayısının tedavisi için sadece organ nakli seçeneği kaldığını öğrendiğinde gönüllü bağışçı olduğunu belirten Sevgi Aslan, "Dayıcığım seni kimselere muhtaç etmem" diyerek harekete geçtiğini belirtti. Öğretmenliğin ve çocuklara bir şeyler öğretebilmenin en büyük hayali olduğunu aktaran Aslan, "Ameliyat hazırlıkları ile üniversite sınav tarihi çakışınca ben tercihimi dayımın sağlığından yana kullanmak istedim. Sınav yerine ameliyata hazırlandım" diye konuştu.
'ADI GİBİ YÜREĞİ DE SEVGİ DOLU'
Muharrem Arpaç ise yeğeninin bu davranışı karşısında çok mutlu olduğunu belirtti. Ailede herkesin organlarını bağışlamak istediğini belirten Arpaç, “Ama Sevgi'nin adı gibi yüreği de sevgi dolu. Zaten yüreğinde taşıdığı bitmek tükenmek bilmeyen insan sevgisi nedeniyle öğretmen olmak istiyor. O herkesten önce davranarak dosyasını hazırlattı. Beni sağlığıma kavuşturan yeğenime ve doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türk hastada yasak, yabancı hastada serbest mi?
Türk hastada yasak, yabancı hastada serbest mi?
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Gece nefes nefese uyanıyorsanız dikkat
Gece nefes nefese uyanıyorsanız dikkat
Şiddet ve suç genetik mi?
Şiddet ve suç genetik mi?
Son Haberler
Avukatlara panel operasyonu | Çok sayıda gözaltı var
Avukatlara panel operasyonu | Çok sayıda gözaltı var
Merhamatten mağduriyet doğdu | Ece Güner istifa etti
Merhamatten mağduriyet doğdu | Ece Güner istifa etti
Modanın ünlü isimleri Ankara'da podyuma çıktı
Modanın ünlü isimleri Ankara'da podyuma çıktı
Deniz Göktaş hakkında 12 yıl hapis cezası isteniyor
Deniz Göktaş hakkında 12 yıl hapis cezası isteniyor
Motorin fiyatları koptu gidiyor | 90 TL'yi geçiyor
Motorin fiyatları koptu gidiyor | 90 TL'yi geçiyor
Bingöl'de PKK operasyonu
Bingöl'de PKK operasyonu

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.