• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. DEAŞ'lı katiller çocukları böyle eğitmiş
GÜVENLİK
Yayınlanma: 11 Şubat 2017 - 06:33

DEAŞ'lı katiller çocukları böyle eğitmiş

DEAŞ'li teröristler yeni katliamlarda kullanılacak militanlar yetiştirmek için İstanbul Sultanbeyli'de subyan mektebi kurmuş. Teröristlerin whatsapp üzerinden yaptığı konuşmalarda ise katliamlara övgüler yağdırdığı ortaya ç?

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEAŞ'lı katiller çocukları böyle eğitmiş
DEAŞ'lı katiller çocukları böyle eğitmiş


Terör örgütü DEAŞ'in İstanbul Sultanbeyli'de kurduğu okulda küçük yaşta çocukların beyinlerinin yıkandığı ortaya çıktı. Terör örgütü yandaşı kadınların whatsapp konuşmaları ise okuyanları 'Yuh artık' dedirtti. İnsanlıktan nasibini almamış kadınların, örgüt katliamlarını övgüyle anlattığı mesajlarda kin ve nefret duyguları uyandıran sözler dikkat çekti. Örgütün Ribat adını verdiği 'Sübyan okulu'nda ise öldürülen teröristlerin çocuklarının beyinlerinin yıkanarak yeni katliamlarda kullanılacak militanların yetiştirildiği belirlendi.

KATİLLERE ÖVGÜLER YAĞDIRILMIŞ

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında 28'i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, Sultanbeyli'de kullandığı belirlenen illegal bir mescidin de ortaya çıkarıldığı belirtildi
  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında, 28'i tutuklu 35 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, Sultanbeyli'de kullandığı belirlenen illegal mescitte, militanlara örgüt hakkında bilgiler verilen toplantılar yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından, terör örgütü DEAŞ mensuplarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 28'i tutuklu 35 şüpheli yer aldı.

SÜBYAN OKULU AÇMIŞLAR

İddianamede, İstanbul Sultanbeyli'deki 'sübyan okulu' ve 'Ribat Eğitim Kurumu' adı altındaki mekanlarda, çatışma bölgesinde bulunan ya da ölen DEAŞ mensuplarının çocuklarına özel dersler verildiği belirtildi. Derslerde, Atatürk ilke ve inkılaplarını, devleti, okulları ve askerliği reddetmelerine yönelik konuların işlendiği anlatılan iddianamede, eğitim mekanları ve çocukların fotoğraflarına da yer verildi.

Söz konusu eğitim kurumunun müdiresinin de dosya kapsamında firari şüpheli Fatma Küçük olduğu ve eğitimde başarı gösteren çocuklara takdirname belgesi hazırlayıp verdiği belirtilen iddianamede, yine ele geçen dokümanlarda, çatışmada ölen ya da cezaevinde olan örgüt mensuplarının çocuklarından ücret alınmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

Dokümanlarda 'Bahse konu yerin DEAŞ terör örgütü ideolojisi yönünde eğitim verdiği, DEAŞ terör örgütünün meşrulaştırılarak küçük yaştaki çocuklara benimsetilmeye çalışıldığı, eğitim alan çocukların da radikalleşmeye başladığı' ifadelerinin yer aldığı aktarılan iddianamede, tutuklu şüphelilerin bir kısmının Sultanbeyli'de kullandığı belirlenen illegal bir mescidin de ortaya çıkarıldığı bildirildi.

İddianamede, illegal mescidin dışarıdan iş yeri gibi göründüğü ancak iç kısmının mescit şeklinde dekore edildiği, burada da DEAŞ militanlarına örgüt hakkında bilgilerin verildiği toplantıların gerçekleştirildiği, örgüt adına broşür dağıtacak, başka kişilerle muhatap olacak kişilerin tespit edildiği organizasyonların yapıldığı vurgulanarak, illegal mescitteki aramalarda da çok sayıda DEAŞ terör örgütünün propagandasını içeren dergi ve kitapların ele geçirildiği belirtildi.

Tutuklu şüpheli Vatansever İ'nin telefonundan elde edilen ve eşine ait olduğu düşünülen WhatsApp yazışmalarına da yer verilen iddianamede, iki kişi arasında geçen yazışmalar şu şekilde yer buldu:

''Bugün bir sürü T.C. uşağı gebertmişler',
'Ohh iyi yapmışlar ölsün kafirler',
'Şimdi hemen şehit derler',
'Sınıra gelirlerse geçişimiz kolay olur',
'İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri yarın Ankara'ya geliyor',
'Tüm Ankara halkına duyurulur...',
'Ümmet uyuma',
'Muta çocuğu p. evladına bir hoş geldin demek boynumuzun',
'Kalk ve kardeşine sahip çık?',
'Plan bizden icraat onlardan',
'Çıksınlar tabi, silahını kapan çıksın',
'Bu Müslüman erkekler spor bile yapmıyor be',
'Cihada hazırlık için ille de cephede olmaya gerek yok ki',
'Silah eğitimi için kondisyon için ille kital burada mı olacak',
'Aynen işte atış derslerine başlayacağız inşallah ormanda',
'Ben de evli olsam ben de başlarım.
'''

İddianamede, DEAŞ'lı şüphelilerden 'Ahdimiz' yazılı bir metnin de ele geçirildiği belirtilerek, metinde, 'Müslümanım, doğruyum, çalışkanım. Gayem Allah C.C, önderim Resulullah'tır. Yolum cihattır. Allah yolunda ölmek en büyük dileğimdir. Şiarım büyüklerime hürmet, küçüklerime şefkattir. Ey yoktan var edip, yaşatan Rabbim. Senden başkasına boyun eğmeyeceğime, emrettiğin gibi kul olacağıma ahdederim. Ne mutlu Müslümanım diyene...' ifadelerin yer aldığı aktarıldı.

Tutuklu 6 şüpheli hakkında 'cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer şüphelilerin de 'silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Başsavcılığın onayladığı iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.
 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Manisa'da okula silahlı saldırıda yaralı sayısı 11'e çıktı
Manisa'da okula silahlı saldırıda yaralı sayısı 11'e çıktı
Yağmur Pehlivanlıoğlu'nun adalet mücadelesi sürüyor
Yağmur Pehlivanlıoğlu'nun adalet mücadelesi sürüyor
Fon vurgunuyla adeta Türkiye soyulmuş | Yurt dışına kaçırılmış
Fon vurgunuyla adeta Türkiye soyulmuş | Yurt dışına kaçırılmış
Son Haberler
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
23 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları
23 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Deniz Göktaş'a destek mesajı gönderen imam hakkında soruşturma
Deniz Göktaş'a destek mesajı gönderen imam hakkında soruşturma
Antalya Korkuteli'nde deprem; Deprem bu kez Antalya'da
Antalya Korkuteli'nde deprem; Deprem bu kez Antalya'da

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.