• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. Demirtaş: İkinci tura kalırsam pazarlık yapmam
Ajans
Yayınlanma: 09 Temmuz 2014 - 09:21

Demirtaş: İkinci tura kalırsam pazarlık yapmam

Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın Çankaya'daki otoriter rejim yaratmasının önüne geçmek için panzehirin kendisi olduğunu söyledi

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demirtaş: İkinci tura kalırsam pazarlık yapmam
Demirtaş: İkinci tura kalırsam pazarlık yapmam

CNN Türk canlı yayınına katılarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik soruları yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ikinci tura kalması durumunda pazarlık tekliflerine ne cevap vereceği yönündeki soruya kesin bir dille 'Hayır' cevabını verdi.
"Bir defa biz ikinci tura kalacağız. Yani biz de ilk turda yüzde 51 alamayacağız. İkinci turda iki aday yarışacak ve bunlardan biri biz olacağız. O nedenle pazarlık gibi kaygıların hiçbir anlamı yok. Ben Selahattin Demirtaş olarak, hiçbir zaman bir aday lehine ne ilk turda, ne ikinci turda adaylıktan çekilirim. Bir ilkemiz var, onu savunmaya devam edeceğiz. Bu, Cumhurbaşkanlığı makamına birini taşıma meselesi değil, geleceğin özgür toplumunu yaratma hayalidir. Bu hayali hiçbir şekilde kapalı kapılar arkasında pazarlık konusu yapmayız."
 

Ülkeyi Bölmek için Çankaya'ya Gitmiyorum!
AK Parti'ye destek verecekleri iddiaları doğru olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu'na ortak aday olarak Rıza Türmen'in desteklenmesi için açıkça teklif sunmamış olacaklarının altını çizen Demirtaş, kamplaşma ve gerilim için aday çıkarmadıklarını ifade ederek "Erdoğan'ın Çankaya'da totaliter, otoriter rejim yaratmasının önüne geçmek için panzehir benim. Ben ülkeyi bölmek için Çankaya'ya gitmiyorum" açıklamasında bulundu.
Ciddi ciddi Çankaya için aday olduklarını ve seçilmeme ihtimalini düşünmediklerini ifade eden Demirtaş, diğer cumhurbaşkanı adaylarının herhangi bir şey vaat etmediği görüşünü paylaştı. İsim vermeden Erdoğan ve İhsanoğlu'nun kimlik sorununu çözecek vizyona sahip olmadıkları eleştirisinde bulunan Demirtaş, iki adaydan birinin geçmişi, birinin bugünü ama kendisinin geleceği temsil ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, Partisiyle İlişkisini Kesmeli!
"İzmir'deki ya da Bursa'daki biri size niye oy versin?" sorusuna "Biz geleceği temsil ediyoruz. İzmirlilerin de, Diyarbakırlıların da gelecek kaygısı var. Biz, toplumu bu iki isme muhtaç etmemek için ortaya çıktık. Biri geçmiş statükoyu, biri de kendi var ettiği statükoyu temsil ediyor." sözleriyle cevap veren Demirtaş, tarafsız bir cumhurbaşkanı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise "Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacak mısınız?" sorusu üzerine de, "Cumhurbaşkanı'nın işi, orada partisinin programını uygulamak değildir. Çankaya'ya çıktığında partisiyle ilişkisini keser. Cumhurbaşkanı, demokrasi, hak ve özgürlüklerin korunmasında taraf olmalıdır, müdahale etmelidir" şeklinde yanıtladı. 
Cumhurbaşkanı olması durumunda çözüm sürecinin hızlanacağı ve hem bölünme hem de demokrasi kaygısının ortadan kalkacağını söyleyen Demirtaş, kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde Kürt sorununun tüm kaygıları giderecek şekilde hızla çözüleceğini kaydetti.
İzmirli olduğunu söyleyen bir seyircinin "TC'yi ve bayrağı değiştirmeyeceğinize dair söz verebilir misiniz?" sorusuna karşılık Demirtaş, "Elbette. Nasıl bir değişiklik yapmayı düşünebiliriz ki? Söylemediğimiz hiçbir şeyi yapmayız, söylediğimiz her şeyi de yaparız" açıklamasında bulundu.

 


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İBB depreme karşı viyadükleri güçlendiriyor
İBB depreme karşı viyadükleri güçlendiriyor
İstanbul Halk Ekmek Pide Fiyatları açıklandı
İstanbul Halk Ekmek Pide Fiyatları açıklandı
14. Galatasaray Ödülü Gülser Corat'ın oldu!
14. Galatasaray Ödülü Gülser Corat'ın oldu!
Bal Isıtma Ceketi, Türkiye Arıcılık Fuarı’nda Sergilendi
Bal Isıtma Ceketi, Türkiye Arıcılık Fuarı’nda Sergilendi
Son Haberler
Kültürpark’ta büyük buluşma | İZKİTAP başlıyor
Kültürpark’ta büyük buluşma | İZKİTAP başlıyor
Kış lastiklerinizi çıkarmadan önce dikkat!
Kış lastiklerinizi çıkarmadan önce dikkat!
İKMİB’in yeni başkanı Vefa İbrahim Aracı oldu
İKMİB’in yeni başkanı Vefa İbrahim Aracı oldu
Okul şiddeti önlenebilir mi?
Okul şiddeti önlenebilir mi?
Okulları hedef gösteren zanlılar gözaltında
Okulları hedef gösteren zanlılar gözaltında
Kıvanç Tatlıtuğ alkolü fazla kaçırdı, uçağı birbirine kattı
Kıvanç Tatlıtuğ alkolü fazla kaçırdı, uçağı birbirine kattı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.