ABD’den bankalara para cezası

ABD, dünyanın önde gelen beş bankasını, yabancı para kurları ve faizler üzerinden yaptıkları manipülatıve işlemler nedeniyle 5,6 milyar dolar para cezasına çarptırdı. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 21:14
ABD’den bankalara para cezası






ABD, dünyanın önde gelen beş bankasını, yabancı para kurları ve faizler üzerinden yaptıkları manipülatıve işlemler nedeniyle 5,6 milyar dolar para cezasına çarptırdı.

ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan yazılı açıklamalara göre, Çitigroup, JP Morgan Chase, Barclays ve İskoçya Kraliyet Bankası, küresel döviz piyasalarında manipülasyon yaptıklarına ilişkin suçlamaları kabul etti.

ABD ve İngiltere'deki denetleyici kurumlara toplamda 5,6 milyar dolar ceza ödeyecek bankaların, günlük işlem hacmi 5 trilyon doları aşan küresel döviz piyasalarında 2007-2013 yılları arasında, yabancı para değerlerini ve döviz kurlarını kendi çıkarları doğrultusunda manipüle ettiği belirtildi.

Ayrıca, İsviçre merkezli UBS'in de uluslararası finansmanlarda kullanılan gösterge faiz oranı LİBOR'da manipülasyon yaptığı gerekçesiyle 203 milyon dolar cezaya çarptırıldığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.