Amerikalı komutan Suriye'de teröristlerle görüştü

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Suriye topraklarında görüşen Amerikalı general Joseph Votel'in 11 saatlik ziyareti resmen açıklandı.

22 Mayıs 2016 Pazar 13:24
Amerikalı komutan Suriye'de teröristlerle görüştü






Amerikalı komutan Suriye'de teröristlerle görüştü

Saddam  döneminde Irak'ta uygulanan politikanın benzeri Suriye'ne yürürlüğe girdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Suriye topraklarında görüşen Amerikalı general Joseph Votel'in 11 saatlik ziyareti resmen açıklandı. Egemen bir ülkenin terör örgütlerinin kontrolündeki topraklarına giren Amerikalı General Votel, PYD saflarında savaşan ABD özel birlikleri ile PKK ve diğer muhalif örgütleri bir araya getirmiş.
 
Washington, üst düzey general Votel'in 11 saat kaldığı Suriye'de muhalif liderler, Kürt ve Arap güçlerle buluştuğunu duyurdu.

ABD Merkezi Komuta Komutanı General Joseph Votel, dün Suriye'deydi. Resmi açıklamaya göre general Votel ülkenin kuzeyinde 11 saat kaldı.

Üst düzey general, ABD'li askeri danışmanların yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri lideri, Kürt ve Arap isyancılarla bir araya geldi.

ABD, yerel güçleri DAEŞi yenilgiye uğratmak amacıyla organize etmeyi hedefliyor.

HEDEF: DAEŞ'İ BOZGUNA UĞRATMAK

Ziyaretin ardından konuşan General Votel, yerel güçlerin DAEŞ'i bozguna uğratmaya yaklaştığını ve yerel güçlere güveninin arttığını söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri'nin yardımcı komutanı Karhaman HASAN ise görüşme sırasında askeri araç, makineli tüfek ve roketatar ve havan istediklerini aktardı.

ABD'nin halihazırda 200'e yakın özel kuvvetler askeri Suriye'de bulunuyor. Suriye'deki yerel liderler ise ABD'den daha fazla askeri ve insani yardım talep ediyor.

Suriye'de beşinci yılını geride bırakan iç savaşta en az 270 bin insan can verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.