Banka hesabına yanlışlıkla 37 milyon dolar geldi

Cep telefonundan banka hesabını kontrol ettiğinde şaşkına dönen genç kadının mutluluğu kısa sürde, hesabına gelen 37 milyon doları iade etti.

17 Aralık 2019 Salı 18:31
Banka hesabına yanlışlıkla 37 milyon dolar geldi






Banka hesabına yanlışlıkla 37 milyon dolar geldi


Bir ayakkabı mağazasında çalışan Amerikalı genç kızın hesabına gelen 37 milyon dolarlık mutluluğu kısa sürde. Bankada yapılan bir işlem hatası yüzünden bir gününü dolar milyoneri olarak geçiren Ruth Balloon adlı genç kızın macerası ABD basınında geniş yankı buldu. 


ABD Teksas'ta yaşayan bir kadın, iş çıkışı kontrol ettiği banka hesabındaki rakamı görünce gözlerine inanamadı. Bir ayakkabı mağazasında çalışan ve güzel bir iş günü geçiren Ruth Balloon, akşam saatlerinde baktığı banka hesabında 37 milyon dolar gördü.

"Birisinin bize Noel hediyesi olarak bu parayı hediye etmiş olmasını umdum" diyen Dallaslı kadın, nefes almakta zorlandığını söyledi. Genç kadın hemen kocasını aradı, çift daha sonra bankayla irtibata geçti. LegacyTexas Bank, hesaptaki paranın doğru olduğunu ancak kayıt hatası olduğunu aktardı.

BANKA ÖZÜR DİLEDİ

Müşterilerinden özür dileyen LegacyTexas Bank, daha sonra 37 milyon doları hesaptan geri çekti. Ruth Balloon, "Milyonerdim, cep telefonu ekranının görüntüsünü aldım. Gerçek bir hikayeydi" diyor.

PARAYLA YAPACAKLARINI BİLE DÜŞÜNMÜŞ

Paranın gerçek olması halinde yapacaklarını ise şöyle sıralıyor: Yüzde 10'unu vergi olarak ödeyecektim, bir kısmıyla bağış yapardım ve geri kalanla da emlak yatırımına girişirdim."

BİRÇOK KANAL KADINLA RÖPORTAJ YAPTI

Bankanın resmi açıklamasında ise, hatanın manuel olarak işlem yapılmasından kaynaklandığı belirtildi. Olayın ortaya çıkmasıyla birçok Amerikan televizyonu, Dallas'ta mütevazı bir hayat süren Ruth Balloon'la röportajlar yaptı.

Son Güncelleme: 17.12.2019 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.