Çipras, Türkiye-Yunanistan sınırındaki dikenli telleri kaldırmak istiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın partisi Syriza, Türk-Yunan sınırındaki dikenli telleri kaldırmak istiyor. Radikal Sol Parti Syriza‘nın Yönetim Kurulu Üyesi Giorgos Chondros, Avusturya’nın başkenti Viyana’da APA...

09 Şubat 2015 Pazartesi 11:44
Çipras, Türkiye-Yunanistan sınırındaki dikenli telleri kaldırmak istiyor






Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın partisi Syriza, Türk-Yunan sınırındaki dikenli telleri kaldırmak istiyor. Radikal Sol Parti Syriza‘nın Yönetim Kurulu Üyesi Giorgos Chondros, Avusturya’nın başkenti Viyana’da APA ajansına verdiği demeçte ”Demokratik bir ülke için böyle bir sınır duvarı utanç vericidir“ dedi. AB’nin mülteci akınını önlemek için kurduğu Frontex oluşumu bünyesinde 2012 yılı sonunda bitirilen Meriç sınırındaki 12 kilometrelik dikenli çelik tellerin yanlış mesaj verdiğini söyleyen Chondoros ”Yunanistan, Avrupa’nın bir kapısıdır“ dedi.

Dikenli tellerle örülü sınır duvarı, mültecileri daha tehlikeli olan deniz yoluna yönelmek zorunda bıraktığı için insan hakları örgütlerince eleştirilmişti. Chondros, Yunanistan’ın sıkı mülteci politikasını sonlandıracağını söylerken, yeni Yunan hükümetinin, Yunanistan‘da doğan herkese Yunan vatandaşlığı vereceğini bildirildi. İltica sürecinin de kolaylaştırılacağını söyleyen Chondros “İltica politikası temelden yeniden düzenlenecek. Sadece Yunanistan için değil, tüm Avrupa için yeni bir mesaj vereceğiz“ dedi. Chondros partinin yönetim kurulu üyesi ve çevre sağlığı sözcüsü olarak görev yapıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.