Halepte Türk askeri yakalandı yalanı Hizbullah'ın elinde patlatı

Terer örgütü PKK'lı katiller, Rus, İngiliz, Fransız ve Amerikan askerleri ile bir olup Suriye'de aylardır müslüman kanı döken Hizbullah üyesi teröristlerin Türk askeri yakalandı yalanı ayaklarına dolandı.

19 Haziran 2016 Pazar 23:46
Halepte Türk askeri yakalandı yalanı Hizbullah'ın elinde patlatı






Halepte Türk askeri yakalandı yalanı Hizbullah'ın elinde patlatı

İran rejiminin kuklası Türkmen katili Hizbullah yanlısı haber sitelerinin photosshoplu yalanı ellerine bulaştı. Yüzbinlerce müslümanı 'İslam adına' katleden Hizbullah'ın İran yanlısı şii milisleri tarafından kullanılan kara propaganda bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldı. Halep yakınlarında savaşan 3 Türk askerinin esir alındığı yalanını ortaya atan Suriye, ve Irak'ta binlerce müslümanı, Türkmen'i katleden Şii katillerin yalanı kısa sürede ortaya çıktı.

PHOTOSHOPLU SAHTEKARLAR TÜRKMEN KATİLİ ÇIKTI

Rus askerleri, PKK teröristler ve Suriye ordusuyla aynı safta yıllardır Suriye ve Irak'ta silahsız müslümanları katleden Şii katillerin internette buldukları bir fotoğrafta yakalanan 3 Suriye askerinin göğsüne bilgisayar programı Photoshop yardımıyla Türk bayrağı yapıştırdı.

YALAN ELLERİNE BULAŞTI

Bazı haber sitelerinde yer alan "Hizbullah Halep’in güneyinde Türk askerlerini esir aldı" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

Hizbullah’a yakın sosyal medya hesaplarında yer alan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan ''Hizbullah Halep’in güneyinde Türk askerlerini esir aldı'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

Bazı internet sitelerinde yer alan haberin fotoğrafında görülen askeri üniformaların göğsünde Türk bayrağı olmadığı halde photoshop programıyla üniformalara Türk bayrağı eklendiği görüldü.

'TÜRK ASKERİ YAKALANDI' YALANI

Hizbullah'a yakın sosyal medya hesaplarında oluşturulan algı operasyonuyla fotoğraftaki askerlerin "Türk askeri" gibi gösterildiği ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin amaçlandığı saptandı.

Söz konusu haberlere delil olarak gösterilen sahte fotoğraf daha önce de 2015 haziran ayında ''Kobani’de DEAŞ’a yardım eden Türk askeri yakalandı'' yalanıyla dolaşıma sürülmüştü.
Anahtar Kelimeler:
Halepte Türk Askeri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.