İş piyasasında tereddüt büyüyor

  DIŞ HABER- Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/ Merkezi Cenevre’de olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Başkanı Guy Ryder dünyada çalışan işçilerin, iş piyasasında devam eden istikrarsızlıktan endişe duyduğunu söyledi....

20 Mayıs 2015 Çarşamba 15:58
İş piyasasında tereddüt büyüyor






  DIŞ HABER-

Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/

Merkezi Cenevre’de olan Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Başkanı Guy Ryder dünyada çalışan işçilerin, iş piyasasında devam eden istikrarsızlıktan endişe duyduğunu söyledi.

ILO yetkililerinin 19 Mayıs Salı günü açıkladığı yıllık raporda dünyada çalışan işçilerin dörtte birinin kadrolu, güvenli işlerde çalıştığı, diğer dörtte üçünün ise part-time kısa çalışma saati olan sözleşmesi olmayan, kontratsız işçiler olduğu ortaya çıktı. Başkan Guy Ryder rapor sonuçlarının çalışanları huzursuz ettiğini söyleyerek, dünya iş piyasasında çalışan işçilerde tereddüttün giderek büyümesinden şikayetçi oldu.

Son 10 yıl içinde iş piyasasında eğilimin giderek klasik çalışma prensiplerinden uzaklaşması sabit, dayanıklı çalışma şartlarının azalması çalışma şartlarında yaşanan eşitsizlik raporda yer aldı. 180 ülke içinde yapılan rapor sonuçlarında eşitsizliğin çalışanları fakirleştirdiği ortaya çıktı. ILO örgütü, derhal iş piyasasında eşitsizliğin önüne geçilmesi ve korunmasını istedi. Ayrıca bu durumun ekonomi ve iş piyasasını olumsuz etkileyeceğini duyurdu. 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin part-time çalışanların sayısının artmasında büyük rol oynadığı belirtildi. İş piyasasında en çok etkilenenler arasında kadınlar başta geldi. Krizin başlamasıyla beraber dünyada işsiz sayısı 30 milyon arttı. 2014 yılında dünyada işsiz sayısının 201 milyona ulaştığı raporda yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.