• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. DIŞ HABERLER
  3. Kaçak Türk vatandaşları için AB'den önemli karar
DIŞ HABERLER
Yayınlanma: 11 Nisan 2024 - 18:32

Kaçak Türk vatandaşları için AB'den önemli karar

Avrupa Birliği ülkelerinde ve özellikle Almanya'da kaçak olarak bulunan Türk vatandaşları için yolun sonu görünüyor. Kaçakların daha hızlı sınır dışı edilme süreci başlıyor,

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kaçak Türk vatandaşları için AB'den önemli karar

Kaçak Türk vatandaşları için AB'den önemli karar

Avrupa Birliği sınırlarını kaçak yollarla geçerek Almanya başta olmak üzere gelir düzeyi ülkelere ulaşmayı başaran kaçak göçmenlerin sınır dışına çıkarılması konusunda yeni yasa onaylandı.AB ülkeleri için bağlayıcı olan yeni yasa ile yeni süreçte kaçakların sınırdışı süreci daha da hızlanırken, sığınma alamayanların izole edilerek geldikleri son ülkeye gönderilmeden önce nerelerde tutulacağı konusunda da anlaşma sağlandı. Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen imzasıyla yayınlanan haberde yeni yasanın detaylarına yer verildi. 

AB kaçak göçmenlere karşı 900 sayfalık yasayı onayladı. Başta Türkler olmak üzere, AB’ye kaçak yolla girenlerin çoğu 18 hafta gözaltında tutulacak, AB dış sınırlarında 30 bin kişilik kamplarda kalacak. İşte önemli kararlar...


Avrupa Parlamentosu, yasal olarak iltica hakkı olmayanlara karşı sertleşen önlemleri onayladı. Karar, yakında konsey tarafından da onaylanıp yayınlanınca yürürlüğe girecek. Yasanın bir kısmının uygulanması hemen başlayacak, bir kısmı ise 2026’yı bulacak.

AB’ye geçen yıl 1,1 milyon iltica başvurusu gelirken, bunların üçte biri Almanya’ya olmuştu. Yine bunların üçte biri de Türk ya da Türk kökenlilerden gelmişti.

İşte bunun önüne geçmek isteyen ve gerçekten iltica hakkı olanlarla ekonomik ilticacıları ayırmak isteyen AB, önlemleri sıklaştırdı. 900 sayfalık yasada önemli noktalar var.

TÜRKLER, FASLILAR VE TUNUSLULAR

AB’ye ilticaları kabul edilme şansı yüzde 20’den az olan kaçak göçmenler AB’nin dış sınırlarında tutulacak. Suriyeli, Afgan ya da savaş bölgelerinden kaçanlar öncelikli olacak ve kaçakların iltica süreçleri orada sonlandırılacak. Yüzde 90’ı geri gönderilecek. Sahte pasaportu olanlar ya da pasaportlarını imha edenlere de benzer prosedür uygulanacak.

İLK ÜLKE SORUMLU OLACAK

Kaçak ya da ilticacının ilk girdiği AB üyesi ülke bundan sorumlu olmaya devam edecek. Göçmenlerin bir kısmı, eğer iltica hakları varsa oralara dağıtılacak. Göçmenleri almayan ülkeler, göçmen başına 20 bin Euro para ödeyecek.

BİRDEN FAZLA KİMLİK YOK

AB’ye gelenler, bir şekilde ülkelerinden, daha önce kaldığı Türkiye gibi ülkelerden, sonra da AB’deki çeşitli ülkelerden 'kimlik, iltica kimliği, göçmen kartı“ gibi belgeler toplamış oluyordu. Bunlarla sosyal yardım dolandırıcılıkları yapılıyordu. Artık bu durum sonlandırılıyor. Kişilerin biyometrik parmak izleri ve fotoğrafları tüm AB’yi kapsayan EuroDac veri tabanında olacak. Her ülke yetkilisi bunları görebilecek.

DAHA HIZLI SINIR DIŞI


İlticası reddedilenler ya da iltica sürecinde suça karışanlar daha hızlı sınır dışı edilecek. Şu anda sadece Almanya’da sınır dışı edilmeyi bekleyen 150 bine yakın kaçak var ve bunların üçte birine yakını da Türk. Önemüzdeki yasama yılında, sınırdışı edilmelerdeki yüzde 22’lik oranın, yüzde 50’leri aşması bekleniyor.

SINIR KAMPLARI KURULACAK

Daha önce Almanya’da ve bazı ülkelerde gündeme gelen, AB dış sınırlarında 'göçmen kampları kurulması“ fikri de benimsendi. İlk aşamada 30 bin kişilik kamp oluşturulacak. Gözaltı süreleri 18 haftaya çıkacak. Kitlesel akın halinde göçmenlerin en az yüzde 50’sinin sınır kontrollerinden geçirilmesi hedefleniyor.

SINIR KONTROLLERİ ARTIYOR

Yasanın hedefi, AB’ye kimin gireceğine artık insan tacirlerinin değil, yetkililerin karar vermesi. Buna göre sınır kontrolleri artarak devam edecek. AB üyesi ülke vatandaşlarının temel isteği de 'iltica hakkı olanların alınması, hakkı olmayanları ise belirlenip alınmaması' yönünde.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem!
Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem!
AB, Suriye’ye yönelik yaptırımlarını hafifletiyor
AB, Suriye’ye yönelik yaptırımlarını hafifletiyor
Amerika'da Trump ve Musk'a gözdağı saldırısı
Amerika'da Trump ve Musk'a gözdağı saldırısı
Almanya'da yeni yıl olaylarında 5 kişi can verdi
Almanya'da yeni yıl olaylarında 5 kişi can verdi
Son Haberler
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların adı
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların...
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır, taraftar ayakta
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır,...
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı! Miha Zajc artık Süper Lig’de
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı!...
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri borçlar siliniyor
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri...
Hükümetten dev adım: Sadece başvuru yeterli! 15.000 TL’lik devlet desteğine onay çıktı
Hükümetten dev adım: Sadece başvuru yeterli! 15.000 TL’lik devlet...
CHP'li belediyede boş kasa krizi başladı
CHP'li belediyede boş kasa krizi başladı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.