“Kosova, Savaş Suçları Özel Mahkemesini kurmazsa, BM kurar”

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Kosova, Savaş Suçları Özel Mahkemesini kurmazsa, BM bu mahkemeyi kurar” dedi. Geçen Cuma günü, protestoların baskısı altında Kosova...

02 Haziran 2015 Salı 18:48
“Kosova, Savaş Suçları Özel Mahkemesini kurmazsa, BM kurar”






 “Kosova, Savaş Suçları Özel Mahkemesini kurmazsa, BM kurar”

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Kosova, Savaş Suçları Özel Mahkemesini kurmazsa, BM bu mahkemeyi kurar” dedi.

Geçen Cuma günü, protestoların baskısı altında Kosova Meclisinin genel Kurulunda, Savaş Suçları Özel Mahkemesinin kurulması konusunun ertelenmesi ve bu konunun yeniden Kosova Meclisi gündemine ne zaman geleceğinin henüz bilinmemesi nedeniyle AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tepki gösterdi. Federica Mogherini, Kosova yetkililerinden, Savaş Suçları Özel Mahkemesi’nin kurulması için Kosova Meclisi’nde yapılacak tartışma ve oylamanın geciktirilmemesini talep ederken, “bu konu geciktiği takdirde mahkemenin BM tarafından kurulmasını isteyeceğiz” dedi. Bunun da Kosova’nın uluslararası sahnede imajını zedeleyeceğini vurguladı. Mogherini, Kosova’nın mahkemeyi kurma kararlılığının meclis oturumunun ertelenmesinin ve protestoların etkisinde kalmamasının gerektiği görüşünü savundu.

AB’den yapılan baskılara karşın Özel Mahkeme konusu bu hafta Meclis gündeminde yer almayacak

Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli başkanlığında bugün Meclis Başkanlık Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıda Özel Mahkeme’nin perşembe günü düzenlenecek oturumda görüşülmeyeceği açıklandı.

Meclis Başkanlık Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Meclis Başkanı Kadri Veseli, Özel Mahkeme yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’ndan henüz geçmemesi nedeniyle, tasarının Perşembe günü düzenlenecek meclis oturumunda gündeme alınmadığını söyledi. “Hükümet yasa tasarısını görüşülmek üzere Meclise göndermeli. Komisyon incelemesi ardından tasarı Meclis Başkanlık Kurulu’na gelir ardından da görüşülmek üzere Meclise gönderilir” diyen Veseli, Anayasal değişiklikler konusunda etik çatışmasının yaşanmadığını ifade etti.

Görüntü Dökümü

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini

Kosova meclisi

Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli başkanlığında bugün ,Meclis Başkanlık Kurulu toplantısı

 

Anahtar Kelimeler:
KosovaSavaş Suçları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.