Küçük binici Suzan Turan yeni bir başarıya daha imza attı

Ünsal TURAN / KOPENHAG ()-DANİMARKA’nın en büyük binicilik kulüplerinden biri olan Holte binicilik kulübü üyesi 11 yaşındaki Suzan Turan, katıldığı okul müsabakasında her yaş grubu 50 kişi arasında 5’inci, kendi grubunda 1’inci...

18 Mayıs 2015 Pazartesi 17:28
Küçük binici Suzan Turan yeni bir başarıya daha imza attı






Ünsal TURAN / KOPENHAG ()-DANİMARKA’nın en büyük binicilik kulüplerinden biri olan Holte binicilik kulübü üyesi 11 yaşındaki Suzan Turan, katıldığı okul müsabakasında her yaş grubu 50 kişi arasında 5’inci, kendi grubunda 1’inci oldu. Binicilik sporuna 7 yaşında başlayan Suzan Turan böylece bugüne kadar katıldığı 7 müsabakadan 6’sından madalya almış oldu. Dresej dalında LC 2B sınıfında yarışan Suzan Turan, yarışmaya iyi başladı. Ancak program sıralamasında küçük bir hata yaptı. Hatasını anlayıp düzelten Suzan Turan, programın sonuna yaklaşınca atı ürkerek şahlandı ve dörtnala koşarak Suzan Turan’ı üzerinden atmayı denedi. Suzan Turan bugüne kadar edindiği teknik, cesareti ve soğukkanlılığı ile atına hakim olunca salondan alkış aldı. Yaptığı hatadan dolayı çok düşük puan almayı bekleyen Suzan Turan birinci gelen 16 yaşındaki binicinin aldığı 68 puana karşılık 65.22 puan alarak tüm yaş grupları arasında 5’inci olduğunu öğrenince çok sevindi. 2 kişiden oluşan hakem heyeti Suzan Turan’ın kendi yaş grubunda ise en iyisi olduğunu açıklayarak yarışma belgesi ve diplomasına “küçük bir unutkanlık yaşadın, ancak LC 2B dalındaki programın her bölümünü en iyi şekilde tamamladın. Atın üzerinde duruşun, kendine duyduğun güven, ata hakimiyetin özellikle semersiz olan atın ürktüğü anda üzerinde durmayı başararak atına sakinleştirebilmen takdire değerdi. Çok büyük bir ustalıkta aşırı şekilde ürken atına hakım oldun, tebrik ederiz” notlarını düştü. Suzan Turan, henüz yaşı küçük olmasına rağmen kendisinden büyüklerle yarışmayı çok sevdiğini belirterek: “Önümde çok uzun bir zaman var. Yarışmalara katılırken mutlaka birinci olacağım diye değil, tecrübe edinmek için katılıyorum. Daha öğrenmem gereken çok şey var. Derece almasam bile üzülmezdim ama aldığım için mutluyum” dedi. Suzan Turan’ın önceki yıllardan Dresaj dalında 3 dördüncülüğü, 1 ikinciliği, engel atlama dalında ise bir 1’inciliği bulunuyor. Suzan Turan önceki derecelerine bu yarışma ile 5’incilik ve kendi grubunda 1’incilik eklemiş oldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.