On binlerce Amerikan askeri Almanya'ya geldi

Amerikan yönetimi, koronavirüs salgını süresince Avrupa'nın değişik ülkelerinde görev yapan 6 bin askerini geri çekeceğini açıkladığı bir sırada en az 23 bin ABD askeri Almanya'ya geldi

19 Mart 2020 Perşembe 04:05
On binlerce Amerikan askeri Almanya'ya geldi






On binlerce Amerikan askeri Almanya'ya geldi



Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs kabusu, batılı ülkelerde bir kaos çıkarabilir mi? Aşı mücadelesi askeri müdahaleye neden olur mu? Bu sorular Almanya'da kamuoyunda tartışmalara neden oluyor. ABD yönetimi Almanya'dan 6 bin askerini geri çekeceğini açıklamasının üzerinden bir hafta geçmeden, aynı ülkeye 23 bin asker gönderdiği ortaya çıktı. 

Koronavirüs tartışmaları devam ederken on binlerce amerikan askeri ve zırhlısı Berlin ve Hamburg'da görüldü. İşgal mi bir savaş mı var. Avrupa 2020 tatbikatının korona nedeniyle iptal edildiğinin açıklanmasına rağmen bu askeri hereketliliğe kimse anlam veremiyor. Almanya'da Berlin ve Hamburg'ta çekilen video görüntülerinde binlerce zırhlı aracın taşınması izleyenleri dehşete düşürüyor.

Tüm dünya ile birlikte koronavirüsle boğuşan AB ülkelerinde, Amerikan askeri sayısı tatbikat gerekçesiyle en üst düzeye çıkarılıyor. Son iki gün içinde Almanya'nın Hamburg kentine 23 bin silahlı Amerikan askeri getirildi. Sivil hava limanlarından silahlarıyla birlikte otobüslere bindirilen ABD askerlerinin koronavirüsle ilgili bir tatbikata katılacağının duyulması Almanları büyük endişeye sevk etti.

22 Trilyon Dolarlık aşı savaşı

Almanya'da üretilen Covid-19 aşısı pazarlığının iki ülke arasında pazarlıklarının devam ettiği bir sırada binlerce silahlı ABD askerinin ülkeye gelmesi sosyal medyada paniğe neden oluyor. 
ABD'nin en yoğun askeri personelinin bulunduğu Kaiserslautern'de önlemler artırılırken, AB içinde düzenlenecek olan tatbikatlar süresince askerlerin Covid-19 taramasından geçirileceği açıklandı. 

ALMANYA ABD ARASINDA AŞI SAVAŞI KIZIŞIYOR


Koronavirüse karşı aşı geliştirme arayışları sürerken, Alman bilim insanları tarafından geliştirilen yeni tip aşıya Amerikan hükümetinin el koyma girişimi iki ülkeyi karşı karşıya getirdi. Covid-19 aşısı için Alman şirkete önerilen milyarlarca dolarlık destek sözü işe yaramadı. Böyle bir ortamda binlerce ABD askerinin tatbikat gerekçesiyle Almanyaya gelmesi, kamuoyunu endişeye sevk ediyor. Almanya ve ABD arasındaki ilişkileri zorlayan aşı krizinin aşılabilmesi için görüşmeler devam ederken Tübingen ilaç firması CureVac'ın şu anda araştırdığı ve yaz aylarında ilk kez insanlar için sadece ABD için test edilebileceğini duyurmuştu. CureVac şirket kurucusu Ingmar Hoerr, şirket merkezinin ABD'ye taşınması yönündeki baskılara boyun eğmeyeceklerini açıklamıştı. Merkel yönetimi, koronavirüsle mücadele için araştırma yapan şirketlere 140 milyon Euro destek vereceklerini açıklarken, ABD yönetimi bu rakamın 10 katına varan destek sözü veriyor.

ABD'li ilaç şirketleri ve Trump yönetimi CureVac'ın Avrupa'da lisanslanmasına ve üretilmesine şiddetle karşı çıkıyor. Dünya Sağlık örgütü DSÖ, ilk kez insanlar üzerinde denenmesine başlanan aşının hangi ülke kaynaklı olduğunu henüz açıklamasa da, Almanya ile ABD arasındaki CurVac krizinin daha da derinleşmesinden kaygı duyuluyor. Dört yıl önce Alman otomotiv şirketlerine milyarlarca dolar vergi cezası kesen ABD yönetiminin ağır baskısı Merkel yönetimini zor durumda bırakmıştı. 

Son Güncelleme: 08.01.2021 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melih göreli 2020-03-20 11:49:10

avrupa amerkan askerleri üsleriyle dolu 1. dunya savasi oncesi gibi salginlar felaketler ekonomik krizler ingiltere ayrildi hersey ustustegeliyor.

Avatar
Minet 2020-03-20 12:28:37

Yeni nesil işgal gerekçesi mikroplar virüsler. Terror yerine corona

Avatar
Tepkili servis 2020-03-21 23:32:01

Yaw hepiniz Soner Yalçın olmuşsunuz. Mabadınızdan element uydurmaya ne meraklıymışsınız

Avatar
Adem çelmen 2020-03-22 02:50:22

Bence aşı ve abdnin otomobil sektörüne kestiği ceza gibi gösteriliyor bilinçli olarak,kapatilizmin dünya nüfusunu azaltma yaşlı nüfusu tamamen yoketme projesi için yapılan bir hamle abdnin asker yığması,bu durum önümüzdeki günlerde birçok ülkede olacak bizim askerimiz de başka bir ülkeye gidebilir,çünkü küresel güç harekete geçti asker kendi halkına sıkamayacağı için başka ülke askeri konuşlandığı ülke insanına sıkacak gerekirse,yeni dünya düzeni operasyonu başlamıştı corona virüsün abd nin ilk etapta çini yavaşlatmak için sonra insan nüfusu azaltma,yaşlı nüfusu yoketme projesi için çinde yaydığı virüsle başlamıştı başka bir açıdan da çin bilerek kendi yaydı virüsü yeni dünya düzeninde lider ÜLKE olmak için şimdi avrupa ülkelerine yardımcı oluyor işte abdnin askeri hamlesi proje dahilinde olan birşey ve erdoğan da dahil bütün dünya liderleri projeye uygun hareket ediyor,etmek zorunda,hayatta kalması için

Avatar
felemez aydın 2020-03-20 08:49:36

Amerika Almanya'yı yeniden işgal ediyor sanki. her şehirde amerikan ordusunun askerleri var. cia avrupayı yeniden karıştıracak, merkel putin yakınlaşması daha önce alman otomobil şirketlerinin başına çorap örmüştü şimdi aşı için aynı oyunlartezgahlanıyor polonya çok kötü gaza geliyor. cia bulgarlar ve rumenleri de kullanabilir gülenin adamları çok aktif bu işte rol almaya çok hevesli görünüyor.

Avatar
erdem altıntaş 2020-03-21 10:02:40

Amerikayı yıllardır askerler yönetiyor perde arkasında güçlü askeri yapılanmalar var, vietnamda, korede afrika ve latin amerikada yarım asırdır milyonlarca insanı katleden amerikan ordusunun ülke içindeki siyasetten uzak durduğunu düşünmek saflık olur. japon kentlerini alev alev yakan amerikan uçaklarının katil pilotları daha sonra abd siyasetine egemen oldular. amerikada hristiyan yahudi inancı karışım yeni tarikatlar egemen güç haline geldi. bu sapkın din anlayışı için kıyameti isteyenler çoğunlukta. bazı sapkın tarikatlar dünya nüfusunun azaltılması için salgınların yayılmasının teşvik edilmesini istiyor.

Avatar
Kaptan 2020-03-23 19:57:46

Böyle yalan haberlerle insanları kışkırtmak dan vazgeçin hiçbir Alman kanalında böyle bir haber yok Siz nereden uydurduğunuz Bravo Sizi alkışlıyorum

Avatar
Sahin 2020-03-23 00:13:49

Bence asiyla alakasi yok biz muslumanlara katliam yapadabilirler