Schengen vizesinde önemli gelişme | Öğrencilere daha kolay vize

AB ile Ankara arasında öğrenciler ve iş insanları için Schengen vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

10 Eylül 2023 Pazar 20:52
Schengen vizesinde önemli gelişme | Öğrencilere daha kolay vize






Schengen vizesinde önemli gelişme | Öğrencilere daha kolay vize


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB ülkelerine girişte yaşadığı vize krizi uzun süredir ülke gündemini meşgul ediyor. Son olarak AB ile Ankara arasında öğrenciler ve iş insanları için Schengen vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB'ye yaptığı vize başvuruları uzun süredir büyük oranda reddediliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; geçen hafta Ankara’da temaslarda bulunan AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Oliver Varhelyi’nin ziyareti sırasında konu üzerinde ilerleme sağlanabilecek alanlar değerlendirildi.

Görüşmede öğrenciler ve iş insanları için Schengen vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı, çoklu vize verilmesi gibi seçenekler ise gündemde. 

MACARİSTAN MODELİ UYGULANACAK

Çoklu vize sisteminde, vizenin geçerlilik süresi içinde istenildiği kadar Schengen ülkelerine gidilebiliyor. Bu çerçevede Online başvuru ile hızlı sonuç alınan Macaristan örneği üzerinde çalışılıyor.

Ayrıca vize başvurularını alan personel sayısının artırılması, başvurusu reddedilen yurttaşlar için yeni başvuru sürecinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
VizeSchengen VizesiSchengen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.