Türkiye'den S-400 alımı için önemli karar 

Ankara ile ABD yönetimi arasında krize neden olan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci parti transferi konusunda önemli gelişme.

04 Kasım 2019 Pazartesi 18:28
Türkiye'den S-400 alımı için önemli karar 






Türkiye'den S-400 alımı için önemli karar 


Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava sistemleri konusunda önemli gelişme. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı yeni parti S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili konuştu. SU-35 savaş uçağı konusunda Rusya'dan gelen teklifin ise incelendiği açıklandı.

NTV canlı yayında açıklamalarda bulunan Demir, ikinci parti S-400'lerin teslimatının gecikebileceğini belirtti.

Ankara ve Moskova, S-400'lerin teknoloji paylaşımı ve ortak üretimi konusunda 2020 yılını kapsayan bir zaman çizelgesi hazırlamıştı.

Türkiye ilk parti S-400'leri Temmuz ayında teslim almıştı. Başta ABD olmak üzere NATO ülkeleri, Türkiye'nin S-400 sistemlerini kullanmasına tepki gösteriyor. ABD yönetimi geçtiğimiz haftalarda Ankara'yı S-400'lerden vazgeçirmek için hala görüşmeler yapıldığını duyurmuştu.

Demir ayrıca Rusya'nın Türkiye'ye SU-35 savaş uçağı satmak için teklifte bulunduğunu, Ankara'nın da teklifi değerlendirdiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.