Yunanistan'ı yasa boğan yangının nedeni ortaya çıktı

Komşumuz Yunanistan'da 100'e yakın kişinin can verdiği facianın eski elektrik kablolarından kaynaklandığı açıklandı. 

26 Temmuz 2018 Perşembe 17:37
Yunanistan'ı yasa boğan yangının nedeni ortaya çıktı






Yunanistan'ı yasa boğan yangının nedeni ortaya çıktı


100'e yakın can kaybı, çok sayıda kayıp ve yüzlerce yaralı. Yunanistan'ı yasa boğan faciayla ilgili devam eden soruşturmalarda, ilk bulgular açıklandı. Sabotaj ihtimali henüz güncelliğini korurken, yangına elektrik kablolarının neden olduğu ifade ediliyor. Yunanistan'da başkent Atina çevresindeki ormanlarda başlayan ve sonrasın yerleşim yerlerine sıçrayan ve en az 82 kişinin ölümüne neden olan yangın faciasının bölgedeki elektrik kablolarında yaşanan arıza nedeniyle çıktığı öne sürüldü. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras daha önce yaptığı açıklamada sabotaj ihtimali üzerinde durmuştu...

Yangının başladığı Pentelis bölgesinin belediye başkanı Dimitris Stergiou, yaptığı açıklamada yangının eski model elektrik kablolarında yaşanan arıza nedeniyle başladığını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 2 gün önce yaptığı açıklamada sabotaj ihtimali üzerinde durmuş ve 'asimetrik tehlike' ifadesini kullanmıştı.  Yunan basınında yer alan haberlerde ise 82 kişinin hayatını kaybettiği faciaya “yıllarca süren ihmallerin, dikkatsizliklerin ve siyasi alışverişlerin” yol açtığı vurgulanmıştı.

Konuyla ilgili olarak henüz itfaiye birimlerinden resmi bir açıklama yapılmadı.
 

Anahtar Kelimeler:
Yunanistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.