AB 3 milyarın üzerine yattı: Vermemek için bahane üretiyorlar

Türkiye ile AB arasındaki mülteci krizinde Avrupa Birliği'nin Ankara'ya sözünü verdiği 3 milyar avroluk para desteğinin üstüne yattığı ortaya çıktı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 00:27
AB 3 milyarın üzerine yattı: Vermemek için bahane üretiyorlar






AB 3 milyarın üzerine yattı: Vermemek için bahane üretiyorlar

Suriyeli mülteciler konusunda mangalda kül bırakmayan Avrupa Birliği, Türkiye'nin yükünü hafifletmek için 3 milyar avroluk desteğin üstüne yattı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Suriyeli sığınmacılar için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak AB, vereceği 3 milyar euronun aktarılması konusunda maalesef pragmatik davranmıyor" dedi.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Konseyi 126. Dışişleri Bakanları Komitesi Toplantısı, Balkan Otel'de başladı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

İHTİYAÇLAR NE OLACAK?

“Türkiye sığınmacılar için elinden gelen yardımı yapıyor. Bugüne kadar 10 milyar dolardan fazla harcadık. Avrupa Birliği vereceği 3 milyar euronun aktarılmasında maalesef pragmatik davranamıyor. Proje hazırlanması bile iki sene sürecek. İki sene içerisinde bu insanların ihtiyaçları ne olacak.” Kırım Tatar sürgününün yıldönümü olduğunu da anımsatan Çavuşoğlu, "Kırım Tatarları, 1944'te Stalin tarafından bir günde, böyle affedersiniz hayvanların taşındığı trenlere yüklenerek sürgüne gönderildi. On binlercesi yolda hastalıktan ve açlıktan öldü. Tıpkı Ahıska Türkleri gibi" ifadesini kullandı.

TÜRKÇE ÇALIŞMA DİLİ

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin bütçesine yaptığı katkıyı artırarak 12 milyon eurodan 33 milyon euroya yükselttiğini, milletvekili sayısının da 12'den 18'e çıkardığını, Türkçenin çalışma dillerinden biri olduğunu anlattı.

 

 
Son Güncelleme: 19.05.2016 00:30
Anahtar Kelimeler:
Ab Mülteci Krizi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.