Barzani'den Ankara'ya petrol ve bağımsızlık ilanı ziyareti

Irak Kürt yönetimi bölgesel başkanı Mesut Barzani beraberinde kabalık bir heyetle birlikte yarın Ankara'ya geliyor. İşte detaylar..

13 Temmuz 2014 Pazar 16:49
Barzani'den Ankara'ya petrol ve bağımsızlık ilanı ziyareti






Barzani'den Ankara'ya petrol ve bağımsızlık ilanı ziyareti

Bağdat hükümetiyle ipleri koparan Kuzey Irak Kürt hükümeti, bağımsızlık ilanı için referanduma hazırlanırken Ankara'yı ikna etme çabalarına ağırlık veriyor. Irak bölgesel kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani yarın kalabalık bir bakan heyetiyle Ankara'ya geliyor. Barzani Ankara ziyareti sırasında  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

IKBY kaynaklarına göre, Barzani'ye Türkiye ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Doğal  Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Maliye Bakanı  Rebaz Muhammet eşlik edecek.
 
 Başbakan Erdoğan ile Barzani'nin görüşmede, Irak'ta IŞİD'le başlayan  krizi, hükümet kurma çalışmalarını ve Türkiye ile IKBY arasındaki enerji konusu  ile Irak'taki sığınmacılara insani yardım konularını ele alması bekleniyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.