Cerebral Palsy'li öğrenciler diploma aldı

Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere, kaynaştırma odaklı eğitim veren Metin Sabancı Okulları'nda okuyan 11 öğrenci bu yıl mezun oldu. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nda düzenlenen ve ünlü şarkıcı Simge'nin de yer aldığı Mezuniyet Töreni'nde Cerebral Palsy'li öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı.

17 Mayıs 2018 Perşembe 12:26
Cerebral Palsy'li öğrenciler diploma aldı






Cerebral Palsy'li öğrenciler diploma aldı

Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere, kaynaştırma odaklı eğitim veren Metin Sabancı Okulları'nda okuyan 11 öğrenci bu yıl mezun oldu. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nda düzenlenen ve ünlü şarkıcı Simge'nin de yer aldığı Mezuniyet Töreni'nde Cerebral Palsy'li öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı.

15 Mayıs Salı günü öğrenciler ve aileleri birbirinden güzel ve renkli dakikalara şahit oldu. Öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu dile getiren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; "Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, edindikleri becerileri kalıcı hale getirmek, hayata hazırlamak bizim en büyük görevimiz. Öğrencilerimizin yanında olmak ve gelişimlerini gözlemlemek bize büyükmutluluk veriyor. Onlar bizim evlatlarımız. Eğitimde başarının sırrı sevgidir, fedakarlıktır. Okulumuzda eğitim gören çocuklarımıza büyük emek veren, her zaman sevgi ve fedakarlıkla onların yanında olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müdürü Faik Benli ise; "Kurulduğumuz günden bugüne okulumuzun en büyük amacı öğrencilerimizi sosyal hayata hazırlamak oldu.Hafif Düzey Zihinsel Engelliler Okulumuzda temel amacımız öğrencilerimizin kaynaştırma yoluyla akranları ile birlikte eğitimlerine devam etmeleridir. Bu nedenle derslerde yoğun olarakakademik becerilerin kazandırılmasına odaklanıyoruz. Uygulama Okulumuzda ise ana amacımız öğrencilerimize temel becerileri kazandırmak, , günlük hayata adapte etmek, kendi kendilerine yetebilme becerilerini kazandırmaktır. Geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olup kaynaştırma öğrencisi olarak eğitimlerine devam eden öğrencilerimizitakip ediyoruz. Onların başarıları bizlere büyük mutluluk veriyor." dedi.

Çocukların karnelerini Vakıf ve Okul Yöneticileri ile Öğretmenleri takdim etti.


Cerebral Palsy Hakkında:

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan bir engellilik durumu. Beynin tramvaya uğramış kısımlarına erken müdahale edilerek, hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabiliyor. Cerebra Palsy'ye çoğunlukla başka bir fiziksel ya da zihinsel engellilik durumu da eşlik edebiliyor. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Pasly'libirey bulunuyor. Türkiye'de ise her 8 saatte bir Cerebral Palsy'li bebek dünyaya geliyor ve her 1.000 canlı doğumdan 4,4'ü Cerebral Palsy'li.

TSÇV Hakkında:

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye'de CerebralPalsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. TSÇV'nin amacı CerebralPalsy'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

Metin Sabancı Okulları Hakkında:

Metin Sabancı Okulları, 2011 yılında özel eğitime gereksinim duyan çocukların kişisel, sosyal, bilişsel becerilerini artırmak ve sosyal hayata uyumunu sağlamak ideali ile kuruldu. Metin Sabancı Okulları, Türkiye'de zihinsel engelli tanısı almış çocukların temel eğitim düzeyinde ve toplumsal yaşama dahil olma konusundaki ihtiyaçlarının, dünya standartlarında karşılanabilmesini hedeflemektedir. Metin Sabancı Okulları, temel eğitim düzeyindeki zihinsel engelli çocukların eğitim ihtiyacını en verimli şekilde karşılayarak, eğitimin vazgeçilmez parçası olan aileleri eğitim sürecine dahil etme yoluyla bilinçlenmelerini sağlıyor.

Anahtar Kelimeler:
Cerebral Palsy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.