Güneş panelli akıllı kameriye

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, kampüste güneş paneli ve akü monte ettikleri kameriyeyi ışıklandırıp,...

27 Haziran 2015 Cumartesi 11:47
Güneş panelli akıllı kameriye






Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, kampüste güneş paneli ve akü monte ettikleri kameriyeyi ışıklandırıp, elektronik cihazlarını şarj edebilir hale getirdi.
Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, bitirme projesi olarak kampüsteki bir kameriyeyi akıllı kameriyeye dönüştürdü.  TÜBİTAK destekli projede 3 arkadaş, kameriyeye güneş paneli monte etti. Güneşten alınan enerjinin elektronik devre vasıtasıyla aküde depolanması ile enerji elde edilerek kameriye lambalarla aydınlatıldı. Kameriyeye monte edilen priz ile öğrenciler cep telefonu, laptop gibi elektronik cihazların şarj sorununu da çözmüş oldu.
Mehmet Ersoy, güneş enerjisinden faydalanmak istedikleri proje için TÜBİTAK’a başvurduklarını, ödenek çıktıktan sonra da 2 hafta içinde çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Akıllı kameriyenin üniversitede ilgi gördüğünü belirten Ersoy, şöyle konuştu:
"Biz bu çalışma ile alternatif enerji kaynaklarımızı nasıl kullanabileceğimizi göstermiş olduk. Öğrenci arkadaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Akıllı kameriyelerin bundan sonra daha birçok yerde çoğalacağına inanıyoruz. Akıllı kameriye hem ekonomik anlamda katkı sağlayacak hem de fosil yakıtların kullanılmasını azaltacak. Öğrenciler temiz enerji ile laptoplarını, tabletlerini, cep telefonlarını şarj edebilecekler, iç aydınlatma ile kitap okuyup, ders çalışabilecekler."


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.