Kim Demiş Matematik Sıkıcıdır Diye

Toprak Işık'ın, matematiğin göründüğünden çok daha keyifli olabileceğini kanıtlayan "İşlem Tamam" başvuru dizisinin ikinci kitabı Elde Var 2, Tudem Edebiyat etiketiyle yayımlandı. Kitap, matematiğin temel konularını sürükleyici bir hikâyeyle buluşturuyor.

31 Ocak 2018 Çarşamba 10:25
Kim Demiş Matematik Sıkıcıdır Diye






Matematik sıkıcıdır diyenlere meyden okuyan kitap

Toprak Işık'ın yazdığı ve Doğan Gençsoy'un resimlediği Elde Var 2, yazarın matematiği çocuklara sevdirmek için hazırladığı İşlem Tamam serisinin ikinci kitabı olarak raflardaki yerini aldı. Kesirler, ondalık sayılar, bölme ve çarpma gibi temel matematik konularının sürükleyici bir hikâyeyle buluştuğu Elde Var 2, 10 yaş ve üzeri okurlar için eğlenceli bir serüven sunuyor.

Yazar Toprak Işık, İşlem Tamam - Elde Var 2 kitabıyla, okurlarını, kendi çocukluğuna götürüyor. Küçük Toprak, her zamanki gibi, arkadaşı Nebi ile birlikte mahalle bakkalı Aga Lil'in dükkânına gitmiş ve muzip bakkalın sayılarla ilgili ilginç sorularına cevap bulmaya çalışıyordur. Yanıtlar soruları kovalarken, Toprak kendini keşiflerle dolu bir matematik yürüyüşünde bulur. Aga Lil'in pazardan aldığı yirmi elmanın kaçta kaçı kimde kalmış ya da kim afiyetle mideye indirmiştir? Serinin yeni kahramanı Aga Ki, Toprak'ın imdadına yetişir ve kitapseverler için heyecan dolu bir matematik macerası başlar.


Doğru dille ve yöntemle anlatılan matematiğin, katıksız bir eğlenceye dönüşebileceğini savunan Toprak Işık'ın mizahi anlatımı ve Doğan Gençsoy'un karikatür esintili resimleriyle "İşlem Tamam" serisi, Tudem Edebiyat Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.


"Matematiği sevsin ya da sevmesin, sıkıcı bulsun ya da bulmasın tüm çocuklara gönül rahatlığıyla önerebileceğiniz bir eser İşlem Tamam." Safter Korkmaz, İYİ KİTAP


Yazar hakkında:
Toprak Işık, 1973 yılında Elazığ'da doğdu. Çocukluğu ve ilk gençlik yılları İnegöl'de geçti. Üniversite birinci basamak sınavında Türkiye 9.su, ikinci basamak sınavında Türkiye 16.sı olarak girdiği Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. Bir süre New York'ta yaşadıktan sonra, yazarlığa daha fazla zaman ayırabilmek için, 2008 yılından itibaren İstanbul'a yerleşti ve mühendislik yaşamını araştırma geliştirme projelerine danışmanlık yaparak sürdürmeye başladı.

Son Güncelleme: 31.01.2018 08:09
Anahtar Kelimeler:
Elde Var 2
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.