Murat Baybalı | Yeni üniversiteler daha genç ve enerji dolu

İstanbul Kent Üniversitesinin idari kadrosundan üniversite genel sekreter yardımcısı Sayın Avukat Murat Baybalı "Öğrencilerimizle büyük bir aile gibiyiz" 

27 Eylül 2023 Çarşamba 23:00
Murat Baybalı | Yeni üniversiteler daha genç ve enerji dolu






Murat Baybalı | Yeni üniversiteler daha genç ve enerji dolu

İstanbul Kent Üniversitesi 2023-2024 Eğitim & Öğretim Dönemi sürecine hazır. Yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Kent Üniversitesinin genel sekreter yardımcısı Avukat Murat Baybalı "Bizi tercih eden öğrencilerimiz, uzman akademik kadrosundan, geniş burs yelpazesine, uluslararası işbirliklerinden son teknolojiyle donatılan altyapıyla karyılaşıyorlar" dedi. 
Baybalı yeni eğitim öğretim yılı ilgili sorulara şu cevapları verdi:


İstanbul Kent Üniversitesi’nde görev yapıyorsunuz sizi biraz yakından tanıyalım.

2020 Şubat ayından itibaren, İstanbul Kent Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevimi sürdürmekteyim. Başta Üniversitemizin idari teşkilatında bulunan birimlerin faaliyetlerinin düzenlenmesi ve  koordinesi, denetlenmesi olmak üzere Üniversitemizin tüm bürokratik ve idari hizmetlerinin yürütülmesinde görev almaktayım.
Üniversitenin yönetim ekibinin bir parçası olarak görev yapmanın zorluklarının başında yönetim sorumluluğu sayılabilir. İstanbul Kent Üniversitesi 220 akademik, 161 idari ve 54 Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışanı olmak üzere yaklaşık 500 çalışanı olan büyük bir aile.

Kurucu vakfımız Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV)’in ilk projesi olan Üniversitemiz ilk öğrencilerini aldığı 2017-2018 akademik yılında 760 öğrencisi mevcutken, bugün Önlisans, Lisans ve Lisansüstü öğrenci sayımız 8000’i geçmiş durumdadır.


Üniversite içerisinde görev yapmanın kolaylıkları ve zorlukları nelerdir?

Böylesine büyük bir yapıda görev almak Üniversitemizin başarısını etkileyen bir rol olup, öğrencilerimizin bilimsel ve kaliteli bir eğitim almış olarak mezun olmalarını sağlamanın sorumluluğunu Üniversite içerisinde görev yapmanın zorluğu olarak belirtebilirim.
Üniversite bünyesinde görev alarak, Üniversite ortamının bir parçası olmaktasınız. Üniversite çevresi, kişisel ve akademik gelişim için birçok fırsat sunmakta olup, öğrenme ve araştırma olanaklarına rahat bir erişim imkanı sağlamaktadır. Biçimsel olarak her zaman aynı ve kısıtlı bir şekilde monoton bir çalışma ortamının aksine, hareketli ve çeşitli bir çalışma ortamında olmak görev almanın kolaylıkları arasında yer almakta.

Yeniden öğrenci olmak isteseniz, kariyer planınızı aynı doğrultuda mı yoksa farklı noktalarda mı değerlendirirdiniz?

Lisans eğitimimi Yeditepe Üniversitesi Hukuk fakültesi, yüksek lisans eğitimimi İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku programında tamamladım. Yeniden öğrenci olmak istesem kariyer planımın aynı doğrultuda olmasını tercih ederdim. Çünkü hukuk, toplumu düzenleyen ve devlet yaptırımıyla güçlendirilmiş kuralları, hakları ve yasaları kendisine konu edinen bir bilim dalı. Birey, toplum ve devlet ilişkilerinde ortak iyilik ve menfaati gözeten bir disiplin. Hukuk, toplumu düzen altına alan, bireyler arasındaki ilişkileri düzenleyen ve ortak yaşamın huzur ve güven içerisinde yaşanmasını sağlayan kurallar olup, sorun çözebilmek, sorun çözülebilmesinde rol oynamak, yol göstermek, beni manevi olarak mutlu etmektedir.
Lisans ve yüksek lisans eğitimimin hukuk üzerine olması, analitik ve eleştirisel düşünme yeteneklerimin gelişmesinde rol oynamıştır. Hukuk, karmaşık ve dinamik bir yapıya sahip olduğu için bu becerilere sahip olmak, Üniversite bünyesindeki görevimde başarıyı etkileyen en önemli faktörler arasındadır.

Nasıl bir çalışma temponuz bulunuyor, öğrencilerle aranız nasıl?

Genç ve dinamik bir Üniversite olduğumuzdan yoğun bir çalışma temposuna sahibiz. Göreve geldiğim günden beri sürekli olarak büyüyen, yatırım yapan ve gelişen bir Üniversite olmamız nedeniyle, rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü’nün liderliğinde yoğun ama bir o kadar da keyifli bir çalışma ortamına sahibiz. İşinizi sevdikten sonra yoğun temponun olumsuzluğunu hissetmiyorsunuz.
Öğrencilerimizle aile gibiyiz. Vakit buldukça öğrenci kulüplerimizin, spor takımlarımızın etkinliklerinde bizzat yer almaya çalışıyorum. En son Unilig kapsamında Dragon Boat Kadınlar takımımız Türkiye 2. olmuş olup, Haliç’te gerçekleşen kürek antremanlarına katılarak çok keyifli bir gün geçirdim.

Gençlerin beklentileri ve üniversite etkinliklerinin gençler üzerindeki katkısını nasıl değerlendirirsiniz?

Öğrencilerimizin beklentilerine değinecek olursak; öncelikle kaliteli bir eğitim almak. Alanında uzman akademik kadromuzla ve teknolojik altyapımızla öğrencilerimizin beklentilerine cevap veriyoruz. Tabi ki mezun olduktan sonraki süreç çok önemli. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş bulabilme ve kariyerlerini başlatabilme yeteneklerinin de gelişmesi önem arz etmekte. Kariyer Merkezi ve Mezunlar Ofisi'miz ile öğrencilerimizin ve mezunlarımızın ilgi alanları, yetenekleri ve istekleri dikkate alınarak iş yaşamına hazırlamak, yıl boyu düzenlenen ve alanında uzman kişiler tarafından verilen kariyer etkinlikleri, rehberlik/danışmanlık/koçluk/mentorluk faaliyetleri sayesinde sektöre profesyonel bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz.

Sosyal deneyimler ve öğrenci aktiviteleri de öğrencilerimizin beklentileri arasında yer almaktadır. Taksim ve Kağıthane’de yer alan gerçek anlamda “Kent” kampüslerimiz ile İstanbul’un tam kalbinde eğitim imkanına sahip olan öğrencilerimiz, sosyal deneyimlerle dolu bir Üniversite hayatı yaşamaktadırlar. Üniversitemizde 77 farklı ülkeden 2.000’den fazla yabancı öğrenci yer almakta olup, farklı kültürlerden öğrenciler bir araya gelmektedir. Öğrencilerimiz kültürel çeşitlilikle etkileşimde bulunarak dünya görüşlerini genişletme ve kültürel farklılıkları anlama fırsatı bulmaktadırlar.

Üniversitemizde 32 aktif öğrenci kulübü bulunmakta olup, her yıl birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Üniversite içi ve üniversite dışı sportif etkinlerimizde de birçok öğrencilerimiz yer almaktadırlar. Sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin öz yeterlilik düzeylerinin yükseldiğini, bunun da okul başarısının artmasına katkı sağladığını gözlemlemekteyiz.

Tarihçesi çok uzun olmayan yalnız kendinden çalışmaları işe oldukça söz ettiren İstanbul Kent Üniversiteniz ile ilgili sizi tercih edip, okumaya başlayacak olan öğrencilere mesaj, tavsiye ve temennilerinizi alsak. Neler söylemek istersiniz.
Öncelikle Üniversitemizde tercih edecekleri bölümün akademik kadrosunu ve bölümlerde yapılan çalışmaları, üniversitemizin web sayfası olan www.kent.edu.tr adresinden incelemelerini öneririm.

Bizi tercih eden öğrencilerimiz, uzman akademik kadrosundan, geniş burs yelpazesine, uluslararası işbirliklerinden son teknolojiyle donatılan altyapıya, sosyal, kültürel ve akademik aktivitelerden mezunlarının iş bulma olanaklarına kadar birçok cezbedici özelliği bulunan Üniversitemizde hayatlarının en güzel yıllarını geçirme imkanları olacaktır.
Öğrencilerimizin kalplerinin, akıllarının, hayallerinin peşinden gidecek cesarete sahip olduklarını ve Üniversitemizin sunduğu bu olanakların hayallerini mümkün kılmak için en iyi şekilde kullanacakları yönünde inancım tamdır. Öğrencilerimiz için öğrencilerimizle beraber fark yaratmaya devam edeceğiz. #geleceğinbukentte

Son Güncelleme: 27.09.2023 23:14
Anahtar Kelimeler:
Kent Üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.