• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ford Otosan, çalışanlarının sağlığı için üretime ara verdi
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Mart 2020 - 01:31

Ford Otosan, çalışanlarının sağlığı için üretime ara verdi

Covid-19 koronavirüs salgınına karşı Türk otomotiv endüstrisinin öncü kuruluşu Ford Otosan üretimine iki hafta ara verdi.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ford Otosan, çalışanlarının sağlığı için üretime ara verdi

Ford Otosan, çalışanlarının sağlığı için üretime ara verdi


Türkiye koronavirüse karşı mücadelesini hayatın her alanında sürdürüyor. Türk otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan çalışanlarının sağlığını korumak ve çalışma koşullarını revize etmek için üretime ara verdiğini duyurdu. Ford Otosan'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler yer verildi.

Ford Otosan olarak, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili çalışanlarımızın sağlığını önceliğimize alarak, gerekli önlem ve aksiyonları Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı ve Koç Topluluğu genelinde uygulanmakta olan tedbirlere paralel olarak güncellemeye devam etmekteyiz.

Bu doğrultuda, Pandemi (Salgın hastalıklar) Eylem Planımızı mevcut duruma göre revize ederek, devreye aldık. Ford Otosan Enfeksiyon Komitemizi topladık ve Koç Holding Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin de yönlendirmeleri ile gerekli aksiyonları belirledik. Olası bir salgına karşı tıbbi malzeme ve ilaç envanterlerimizi güncelledik. İşlerimizin devamını sağlayabilmek için senaryo planlarımızı yaptık. Seyahat ve yurtdışı çıkışlarına yönelik kısıtlamalar ve aksiyon planları oluşturduk. Şirketimize ziyaretçi girişini durdurduk. Riskli sağlık gurubunda yer alan hamile, diabet gibi kronik hastalıkları olan çalışanlarımızı evden çalışmaya yönlendirdik.

Tüm bunların ötesinde Ocak ayı sonu itibariyle çalışanlarımız için koronavirüsü farkındalık ve bilinçlendirme kampanyası başlattık.

Tüm yerleşkelerimizde ‘Genişletilmiş Genel Hijyen Planı’ devreye alınmış olup bu kapsamda yemekhane, soyunma odaları, dinlenme alanları, toplantı odaları, üretim ve depolama alanları, ofisler, servis araçları vb biyosidal ve insan sağlığına zararı olmayan ürünlerle temizlenmektedir. Sık temas edilen yüzeyler ve ofis havalandırma sistemlerimiz bu hijyen planı kapsamında dezenfekte edilmektedir. En hassas alanlardan biri olan yemekhaneler ve toplantı salonlarında minimum emniyet mesafesi düzenine geçilmiştir. Şirket içi toplantılar ve şirket dışı katılımcıları olan toplantılar dijital platformlara taşınarak online olarak yapılmaktadır.

Ulusal ve bölgesel tedarik zincirimizin durumu ve planlamaları içinse süreci yakından izleyen özel ekipler kurulmuştur. Ford Otosan olarak, gelişmeleri yakından takip ediyor, global ekiplerimizle birlikte irtibat halinde gerekli aksiyonları almaya devam ediyoruz.

Öte yandan, Avrupa’da ticaretin durması ve ülkelerin karantinaya girmesi birçok markanın üretimini ve satışlarını durdurmasına sebep olmuştur. Tüm bu gelişmelerle birlikte, Sağlık Bakanlığımızın iş ve toplum sağlığına yönelik açıkladığı tedbirlere paralel olarak üretim operasyonlarımızla ilgili de bazı kararlar almış bulunmaktayız.

Bu bilgiler ışığında; Kocaeli ve Eskişehir Fabrikalarımızda üretim operasyonlarımıza 2 hafta boyunca ara verilmiştir.

Bu kapsamda;

Gölcük Fabrikamızdaki Custom hatlarında üretim çalışmasına, 19 Mart Perşembe gün sonu itibarıyla,
Gölcük Fabrikamızda Transit hatlarında ve Yeniköy Fabrikamızda üretim operasyonlarına ise 21 Mart Cumartesi günü sonu itibarıyla,
Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemleri üretimi gerçekleştiren Eskişehir Fabrikamızda ise üretim operasyonlarına 21 Mart Cumartesi gün sonu itibarıyla 2 hafta ara verilmesi kararlaştırılmıştır.
Ayrıca tüm ofis çalışanlarımız, kritik olarak belirlenen kişiler haricinde, evden çalışmaya geçecektir. Bu süreç içerisinde yerleşkelerimizde çalışacak arkadaşlarımız için uyguladığımız tüm önlemler arttırılarak alınmaya devam edecektir.Özellikle toplu halde bulunulan yemekhane ve personel taşımacılığı gibi hizmetler de yeniden düzenlenmiştir. Yemek arası uzatılmış, aynı anda belli sayıda kişinin toplu olarak yer alması sağlanmıştır. Servislerinde sayısı arttırılmış ve çalışanlarımızın toplu bulunduğu ortamlarda temasın mimimuma indirilmesi sağlanmıştır.

Konuyla ilgili tüm önlem ve planlarımızı Sağlık Bakanlığımız ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kamuoyuyla paylaştığı tedbirlere paralel olarak güncellemeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Asgari ücrette ara zam sürprizi! Temmuz’da asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan’dan flaş Temmuz açıklaması...
Asgari ücrette ara zam sürprizi! Temmuz’da asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan’dan flaş Temmuz açıklaması...
Dört dev bankadan şaşırtan hamle: 30.000 TL destek anında veriliyor
Dört dev bankadan şaşırtan hamle: 30.000 TL destek anında veriliyor
Son Haberler
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca tasarruf mümkün
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca...
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar...
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den 70’e damak çatlatan lezzet
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den...
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
AVM'lerde ünlü markalar mağazalarını geçici olarak kapatıyor
AVM'lerde ünlü markalar mağazalarını geçici olarak kapatıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.