Kaçak doğalgaz kullanımda akıllara zarar yöntem

Türkiye'de kaçak elektrik kullanım bedelini, faturasını düzenli olarak ödeyen dürüst vatandaşların sırtına yükleyen hırsızlar, şimdi de evlerindeki doğal gazı buldukları hilelerle para ödemeden adeta sömürüyor..

16 Aralık 2018 Pazar 00:14
Kaçak doğalgaz kullanımda akıllara zarar yöntem






Kaçak doğalgaz kullanımda akıllara zarar yöntem

Kaçak doğalgaz kullanan abonelerin kullandığı yöntemler dağıtım şirketlerini çileden çıkarıyor.


Kaçak elektriğin ardından kaçak doğalgaz kullanımının da hızla yaygınlaştığı ortaya çıktı. Kaçak doğalgaz kullanım yöntemini ise, sektörde tesisat hizmeti veren aracı şirketlerin bulduğu iddia ediliyor. 
Kaçak elektrik kullanım bedelini faturasını düzenli ödeyen vatandaşların sırtına yükleyen EPDK, kaçak doğalgaz kullanımı için nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. 

Son günlerde artan şikayetler üzerine harekete geçen doğalgaz dağıtım şirketleri, bazı abonelerin, sayaçları japon yapıştırıcı ile durduran bir yöntem kullandığını belirledi. Söz konusu yöntemi tesisat işi yapan firmaların, vatandaşlara pazarladığı iddia ediliyor. 

KAÇAK DOĞAL GAZ YÖNTEMLERİ


Habertürk TV'de yayınlanan habere göre son günlerde en yaygın üç yöntemle uyanıkların kaçak doğalgaz kullandığını açıklayan Şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketlerinin çatı örgütü GAZBİR’in Başkanı Yaşar Arslan, gaz tesisatçılarının kaçaklarda uyguladıkları japon yapıştırıcılı ölümcül hileyi anlattı. 

En yaygın kaçak doğalgaz kullanım yönteminin birincisi bazı tesisatçılar doğalgaz borularının dişlilerini, özel hassasiyetli konik dişli açan makineler yerine su tesisat aparatıyla açıyor.

Uygun ve bu işe özel aparat kullanılmadığı için dişlilerin arasında gaz kaçağı oluşuyor. Boru değiştirilmiyor. Japon yapıştırıcı sürülüyor.

Kaçak doğalgaz kullanımında ikinci yöntem ise tesisatta kullanılan rekor adı verilen parçalar, yanlış montaj nedeniyle kaçağa yol açıyor. 
bu parçanın da değişmesi gerekiyor. Aancak tesisatçı, bu parçaların etrafına japon yapıştırıcı sürüyor.

Uyanıklar üçüncü yöntem ise iç tesisatta bazı parçalar kaynakla birbirine tutturuluyor. Kaynak, doğru yapılmadığı için gözenek oluşuyor. Bu gözenekten gaz çıkışı yaşanıyor. Bu sorun da japon yapıştırıcı ile çözülüyor.

Arslan, japon yapıştırıcının gaz kaçağını önlemesinin mümkün olmadığına işaret ederek, “Gaz kaçağı zehirlenmelere ve elbette yangınlara yol açar. Can ve mal kayıplarını gündeme getirir” dedi.

Arslan, abonelerin tesisatçılardan yoğun şikayetleri olduğunu belirterek, “her 4 aboneden 1’i tesisatlardan şikayetçiydi. EPDK, bu konuya el attı” dedi.

Arslan, tesisatçı ve servislerin sorumluluk alanlarının da artırılması gerektiğini kaydederek, “İşlerini gereği gibi yapmamaları halinde karşı karşıya kalacakları adli ve idari yaptırımlar genişletilmeli” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Kaçak Doğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan isik 2022-11-18 02:30:42

Sikayet nereye edebiliriz