• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Engelsiz hayat için Buluşum'dan Freepark'a destek
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Aralık 2017 - 10:47

Engelsiz hayat için Buluşum'dan Freepark'a destek

- AVM’lerde engellilerin kendilerine ait alanlara rahatça park etmelerini sağlayan Freepark uygulaması ile yüzlerce engelli bireyin hayatı kolaylaşacak

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İSTANBUL (AA) - Görme engelli bireyler için durağa yaklaşan otobüs bilgilerini bildiren Sesli Durak uygulaması ile dikkati çeken sosyal girişimci Onur Kılıç’ın yeni projesi Freepark, Buluşum’dan aldığı destek ile yaygınlaşacak.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre, sosyal girişimci Onur Kılıç, engelli bireylerin park alanlarının işgalini önleyecek akıllı bariyer sistemini yönlendiren mobil uygulaması Freepark için Buluşum’dan 25 bin TL destek aldı. Proje desteğini Boyner Grup şirketi Boyner Büyük Mağazacılık sağladı. Proje süresi tamamlanan ve hedefine başarıyla ulaşan Freepark, yüzlerce engelli bireyin hayatını kolaylaştırarak toplum için sosyal fayda sağlayacak.

Engelli park alanlarına yerleştirilecek akıllı bariyerler ve bunların kontrolünü sağlayan bir mobil uygulama sayesinde Freepark, engelli park alanlarını gerçek sahiplerinin kullanımına sunmayı hedefliyor.


- Meksika, Tayland ve Güney Kore’ye açılacak


Açıklamada görüşlerine yer verilen sosyal girişimci Onur Kılıç, Freepark projesinin başarıya ulaşmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Günümüzde birçok toplumda olduğu gibi ülkemizin de kanayan yaralarından biri engellilerin park alanlarının diğer araçlar tarafından kullanılması. Ülkemizde binlerce engelli birey bulunuyor, bunların bir kısmı aktif araç kullanabiliyor. Ancak kendilerine ayrılan park alanların sağlıklı bireylerin araçlarıyla dolması günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle Freepark’a, yalnızca akıllı metal bir bariyeri yönlendiren sıradan bir mobil uygulama olarak bakmamak lazım. Birçok kişinin hayatını değiştirecek bu uygulama için Buluşum’dan aldığımız destek ile hayallerin bir adım daha ötesine geçerek projemizi gerçeğe dönüştüreceğiz."

Kılıç, alışveriş merkezi yönetimleriyle görüşmelerinin devam ettiğini aktararak, "İstanbul’daki AVM’lerde bu sorunu çözdükten sonra gelişmekte olan tüm ülkelerin ve kalabalık şehirlerin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Freepark için bir sonraki hedefimiz Meksika, Tayland ve Güney Kore olacak." ifadelerini kullandı.

Şu an Ankara’da iki noktada ve İzmir’de bir noktada uygulanan Freepark, Boyner Grup’un desteğiyle kısa süre içerisinde dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul’da yaygınlaşacak.

Engelli bireyler cep telefonuna Google Playstore ya da Appstore’dan “Freepark uygulaması”nı indiriyor. Engelli kimlik kartını uygulamaya fotoğrafını çekerek tanıtıyor ve kısa süre içinde kimlik doğrulama işlemi yapılıyor.Telefonun bluetooth bağlantısı ile engelli alanında bulunan bariyer otomatik olarak açılıyor. Engelli park alanı kullanımı bitince bariyer yeniden kapatılıyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere’ye taşıyor
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere’ye taşıyor
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmana erişimde kolaylık istiyor
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmana erişimde kolaylık istiyor
Tiryakilerin gözde çay markası 42 iflas etti
Tiryakilerin gözde çay markası 42 iflas etti
ABD'deki FETÖ davasını TMSF kazandı
ABD'deki FETÖ davasını TMSF kazandı
Son Haberler
Haftanın kitap incelemeleri | Özkan Saçkan yorumladı
Haftanın kitap incelemeleri | Özkan Saçkan yorumladı
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere’ye taşıyor
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere’ye taşıyor
Türkiye Meralarının Yarısından Fazlasını Kaybetti
Türkiye Meralarının Yarısından Fazlasını Kaybetti
YKS stresini yönetmenin 7 altın kuralı
YKS stresini yönetmenin 7 altın kuralı
TEGV’de Yaz Etkinlikleri Başlıyor
TEGV’de Yaz Etkinlikleri Başlıyor
Beşiktaş, Kayseri deplasmanında
Beşiktaş, Kayseri deplasmanında

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.