• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: Teröristler havan toplarıyla vatandaşın evlerini vurdu
Gündem
Yayınlanma: 17 Eylül 2015 - 02:55

Erdoğan: Teröristler havan toplarıyla vatandaşın evlerini vurdu

Erdoğan: 'O gün evler hava toplarıyla dövüldü. Kimin evi onlar; vatandaşın evi. Havan topunu kullanan kim; teröristler. Bütün bunlar milletin gözü önünde oluyor. Devlet bugüne kadar hep vatandaşın yanında yer almıştır^. '

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan: Teröristler havan toplarıyla vatandaşın evlerini vurdu
Erdoğan: Devlet vatandaşanı hiç bir zaman ihanet etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya karşı yürütülen mücadele sonucu yurtdışına kaçanlarla ilgili, “Herhangi bir suç yoksa neden kaçıyorsun? Sermaye çevresinden olanlar, neden kaçıyorsun? Madem suçun yok, o zaman kal. Çünkü arkada nelerin olduğu biliniyor kendileri tarafından, bundan dolayı kaçıyorlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber ekranlarında yayınlanan bir programa konuk oldu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan yayında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili, “Kaymakamın, valinin sokağa çıkma yasağını ilan etme yetkisi var. ‘Belli saatler arasında sokağa çıkılamaz’ diyor. Neden peki; ‘Eğer belli saatler arasında sokağa çıkılırsa, çıkan teröristtir.’ O ilan edilen saatler arasında, onun dışında diyor ki; ‘Git fırından ekmeğini al, ihtiyaçlarını o zaman karşıla.’ Çünkü o operasyonun rahatlıkla yapılması lazım. Benim orada yaşayan insanım huzur istiyorsa ‘benim devletim burada’ bunu görmesi lazım” diyen Erdoğan, terör örgütüne destek veren medya gruplarını eleştirerek, şunları kaydetti:

“Ogün evler hava toplarıyla dövüldü. Kimin evi onlar; vatandaşın evi. Havan topunu kullanan kim; teröristler. Bütün bunlar milletin gözü önünde oluyor. Devlet bugüne kadar hep vatandaşın yanında yer almıştır. Benim devletim hiçbir zaman vatandaşına ihanet etmemiştir. Ama bunlar haindir, bunlar alçaktır, bunlar adidir, bunlar bu sıfatlarıyla tecelli ederek maalesef benim binbaşımı çapraz ateşe alarak, eşinin, yavrusunun yanında şehit etmişlerdir. Aynı şekilde polisimize, askerimize arkadan ateş etmişlerdir. Havan topuyla lojmana ateş ediyorlar. Çünkü orada devletin resmi güvenlik gücünü asla kabul etmiyorlar. Bunların derdi başka. Ama bu ülkede bunlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. Onlara destek veren medya grupları, onlara destek veren sermaye grupları, onlara iç ve dış destek verenler bunun bedelini er veya geç ödeyecekler. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti bu olanlar karşısında tavrını hukuk çerçevesinde ve demokratik bir ortamda bunun cevabını verecektir. Bu cevabı verme zamanı yaklaşıyor. 1 Kasım bunun en güzel testidir, sınavıdır diye düşünüyorum.”

“KOMÜNİST İDEOLOJİDEN GELEN ‘İFTİRA AT, TUTMAZSA İZ BIRAKIR’ MANTIĞI BUNLARDA VARDIR”

6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağıranların, iftiralar atarak karalama kampanyası yürüttüğünü belirten Erdoğan, “6-7-8 Ekim olaylarını düşünün; sokağa çağıran kimdi? 50’yi aşkın insan öldü. Kimdi bu ölenler; Kürt. Öldüren; onlar da Kürt. Bakın şimdi daha yeni Cizre olayından sonra tekrar sokağa çağırmadı mı? Ama bu defa pek aradığını bulamadı. Bunların en önemli özelliği yalandır. Yalanı çok rahat kullanırlar. O kadar rahat kullanırlar ki dinleyen de bu yalana inanır. Bunların gerçek yüzünü bilmedin mi, bunlara inanmak durumunda kalırsın. Bunların komünist ideolojiden gelen ‘iftira at tutmazsa iz bırakır’ mantığı bunlarda vardır. Bunlar iftira atarlar; tutmazsa da izi kalır. Hele hele paralel yapılanma, paralel yapılanmanın medya ağları, bu amiral gemisi diye medyada kendilerine yer edinmeye çalışanlar beraber hareket ediyorlar. Bizim bulunduğumuz makam tüm milletin haklarını korumak ve onları bu ülkede huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatmanın yollarını aramaktır” şeklinde konuştu.

“HERHANGİ BİR SUÇ YOKSA NEDEN KAÇIYORSUN”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla ilgili ne tür mücadeleler yürütüldüğünün sorulması üzerine, şu cevabı verdi:
“Bu konuyla ilgili daha önce MGK olarak aldığımız bir karar vardı. Neydi bu; ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal ya da illegal örgütlerin hakkındaki bütün işlemlerin yolunu açmak ve bunun ulusal boyutta tedbirlerini almak. Hükümetimiz bununla ilgili kararını, yasal düzenlemesini yaptı. Bu bizim 2015 Milli Güvenlik Strateji Belgemize yani kırmızı kitabımıza girdi. Dolayısıyla bununla ilgili yurtiçinde, yurtdışında her türlü mücadele sürdürülüyor. Buradan olumlu neticeler almaya başladık. Ekonomik alanda da aynı kararlılıkla devam ediyor. Bazıları yurtdışına kaçıyor, yurtiçinde olanlar da henüz teslim olmuş değiller. Bu manidardır. Yargı içerisinde olanlar da var. Herhangi bir suç yoksa neden kaçıyorsun? Sermaye çevresinden olanlar, neden kaçıyorsun? Madem suçun yok, o zaman kal. Çünkü arkada nelerin olduğu biliniyor kendileri tarafından, bundan dolayı kaçıyorlar. Burada bizim yargımız, polisimiz, askerimiz el ele, omuz omuza tüm bu paralel devlet yapılanmasına karşı, legal, illegal, bu örgütlere karşı bu mücadeleyi, bu takibi sürdürmeleri lazım. Ben dedim ki ‘İnlerine gireceğiz.’ İnlerine girme mücadelesine devam ediyoruz. Bu konuda mücadeleye katkı verenleri ben özellikle kutluyorum. Çünkü bu bizim milli güvenlik meselemizdir. Kimde bu konuda bir bilgi varsa yetkili mercilere bildirmesi lazım. Bildirelim ki bir an önce netice alalım. Şuanda gelen bilgiler ışığında alınan neticeler çok çok manidardır, zamanı geldikçe de bunları halkımla paylaşacaklardır.”
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV’ye polis baskını | TMSF kayyımı yayınları durdurdu
Halk TV’ye polis baskını | TMSF kayyımı yayınları durdurdu
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Maltepe'de 7 katlı binanın 3 katı çöktü | Enkaz altında kalanlar var
Maltepe'de 7 katlı binanın 3 katı çöktü | Enkaz altında kalanlar var
Fatma Betül Sayan Kaya'nın verdiği ifade ortaya çıktı
Fatma Betül Sayan Kaya'nın verdiği ifade ortaya çıktı
Son Haberler
Halk TV’ye polis baskını | TMSF kayyımı yayınları durdurdu
Halk TV’ye polis baskını | TMSF kayyımı yayınları durdurdu
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Beyeoğlu'nda otobüse molotoflu saldırı
Beyeoğlu'nda otobüse molotoflu saldırı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.