• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. DIŞ HABERLER
  3. Ermenistan Tarafından Açılan Ateş Sonucu 1 Azeri Asker Öldü
DIŞ HABERLER
Yayınlanma: 20 Kasım 2014 - 21:56

Ermenistan Tarafından Açılan Ateş Sonucu 1 Azeri Asker Öldü

Ali KAN/ BAKÜ,(Azerbaycan),() - AZERBAYCAN-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışma sonucu bir Azeri asker hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun ateşkes ihlali yaptığı ve..

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ermenistan Tarafından Açılan Ateş Sonucu 1 Azeri Asker Öldü
Ali KAN/ BAKÜ,(Azerbaycan),() - AZERBAYCAN-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışma sonucu bir Azeri asker hayatını kaybetti.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun ateşkes ihlali yaptığı ve Rüstem Azizov (19) isimli askerin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafının ateşkesi ihlal ettiğini kaydederek, "Ermenistan şehit olan askerlerimizin her damla kanının hesabını verecektir" dedi.
Paşayeva, Azerbaycan'ın sınır güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ait helikopterle ilgili olarak AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanlarınca yapılan açıklamayı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu sorunun düzenlenmesi amacını üstlenen eş başkanların bu tür açıklamaları büyük şaşkınlıkla hissi uyandırıyor."
AZERBAYCAN HALKININ SABRI TAŞMIŞTIR
Milletvekili Paşayeva, yaşanan gelişmeler üzerine Azerbaycan halkının sabrının artık taştığını belirterek, “Ermenistan şımarık bir çocuk gibi davranıyor. AGİT Minsk grubu, Ermenistan'a baskı ve herhangi bir yaptırım uygulamadığı için Ermenistan, ne Avrupa Birliği kararlarını, ne de Birleşmiş Milletler'de alınan kararların hiç birini dikkate almayarak kendi bildiğini yapmaktadır" dedi.
Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti: "AGİT Minsk grubu Eş başkanları iyi bilir ki, Ermenistan 20 yılı aşkın bir süredir, Azerbaycan'ın topraklarının yüzde 20'den fazlasını işgal altında tutmaktadır. Minsk Grubu eş başkanlarının her zaman olduğu gibi bu kez de böyle tutum yaptırmaları sorunun çözümüne hizmet etmiyor. Çünkü sorunun çözümü Azerbaycan'ın topraklarının işgal altında tutarak bölgede durumu gerginleştiren Ermenistan'a baskıdan geçiyor. Maalesef Ermenistan ateşkesi bozarak, sivil vatandaşların öldürülmesi ve yaralanmasıyla ile ilgili defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen suskunluk sergileyen Minsk Grubu eş başkanları yine de kendi adaletsiz tutumlarını sürdürüyorlar. Biz bu yaklaşımı kınıyoruz, beyan ediyoruz ki, her bir devletin olduğu gibi Azerbaycan'ın da kendi topraklarını ve halkının güvenliğini sağlamak gibi egemen hakları var ve bu hakları hiç kimse Azerbaycan'dan alamaz. Eş başkanlar de bu hakkı alamazlar. Onlar Ermenistan'a sizin helikopterinizin Azerbaycan topraklarında ne işi vardı diye sormalıydılar. Ama yine her zaman olduğu gibi duyarsız davranışlarını sergilediler. Bu nedenle de Azerbaycan ve yabancı ülkelerdeki diasporamız birlikte bu konuda da haklı pozisyonumuzu her yere daha geniş yayarak bu adaletsizliklere karşı sesimizi daha da yükselteceğiz."  

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
Son Haberler
9 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
9 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
6 Eylül yeni çıkan kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
6 Eylül yeni çıkan kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
İBB'den ihmal ve istismara karşı 75 bin kez destek
İBB'den ihmal ve istismara karşı 75 bin kez destek
Uzmanından uzun ömrün kodları | 100 yıllık ömür geldi çattı!
Uzmanından uzun ömrün kodları | 100 yıllık ömür geldi çattı!
Sığ suya balıklama atladı, hayatını kaybetti
Sığ suya balıklama atladı, hayatını kaybetti
Başbakan Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi’yi Kabul Etti
Başbakan Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi’yi Kabul Etti

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.