• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. FETÖ'cü soru hırsızlarına ceza yağdı
GÜVENLİK
Yayınlanma: 12 Şubat 2018 - 18:01
Güncelleme: 24 Nisan 2026 - 14:16

FETÖ'cü soru hırsızlarına ceza yağdı

FETÖ'cü soru hırsızlarına ceza yağdı Milyonlarca gencin kaderiyle oynayacak kadar alçalan soru hırsızları ile çalıntı sorularla sınava giren FETÖ'cülerin...

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FETÖ'cü soru hırsızlarına ceza yağdı

FETÖ'cü soru hırsızlarına ceza yağdı

Milyonlarca gencin kaderiyle oynayacak kadar alçalan soru hırsızları ile çalıntı sorularla sınava giren FETÖ'cülerin yargılandığı dava devam ediyor. Sanıklar hakkında 'FETÖ üyesi olmak', 'kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık' ve 'resmi belgede zincirleme sahtecilik' suçlamaları yöneltildi.

2010 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilen KPSS'de soruların sızdırılması davasında 4 sanık hakkında 6 yıl 3'er ay ceza verildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kamu Personel Seçme Sınavı ( KPSS) hırsızlığına ilişkin iptal edilen Temmuz 2010 KPSS davalarında 4 sanık hakkında, 'FETÖ üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, sanıklar ve avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Seyhan Doğan, Abdülmütalip Bozoğlu, Sevil Yalçın ve Selda Gökhan'ın, 'FETÖ üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.

Heyet, Temmuz 2010'daki KPSS'nin ardından kamu görevine ataması yapılan sanıklardan Yalçın ve Gökhan'ın 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık' suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapisle cezalandırılmasına da karar verdi.

Mahkeme, hapis cezasının yanı sıra 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçunun oluşturduğu zarar nedeniyle çalıştıkları süreyi göz önünde bulundurarak Yalçın'ı 356 bin 340 lira, Gökhan'ı ise 290 bin 580 lira adli para cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Temmuz 2010'daki KPSS sorularının sınav öncesinde sızdırıldığı iddiasına ilişkin 420 kişi hakkında ayrı ayrı iddianame düzenlenmişti.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamelerde sanıklara, daha önce aynı suçlamalarla açılan davalarda olduğu gibi 'FETÖ üyesi olmak', 'kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık' ve 'resmi belgede zincirleme sahtecilik' suçlamaları yöneltilmişti.

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin daha önce sanık sayısı 3 ile 230 arasında değişen 7 dava açılmıştı. 583 sanığı kapsayan iddianamelerin ardından başsavcılık, 550 kişi hakkında yine ayrı ayrı dava açmış, dava sayısı 557, şüpheli sayısı ise bin 133'e yükselmişti. Son olarak bin 265 şüpheli hakkında daha ayrı ayrı hazırlanan iddianamelerin kabulüyle Temmuz 2010'daki KPSS'ye ilişkin dava sayısı bin 822, şüpheli sayısı ise 2 bin 398 olmuştu.

Tahmini okuma suresi: 2 dakika.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İş kadını Derya Üzüm kazada can verdi
İş kadını Derya Üzüm kazada can verdi
Gümrük Muhafaza ekiplerinden milyonlyuk uyuşturucu operasyonu
Gümrük Muhafaza ekiplerinden milyonlyuk uyuşturucu operasyonu
AKP trollerine ilham kaynağı olmuştu | O provokatör bulunamadı
AKP trollerine ilham kaynağı olmuştu | O provokatör bulunamadı
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Son Haberler
BİLGİ 30. Yıl Mühendislik Şenliği’nde genç mucitler geleceği tasarladı
BİLGİ 30. Yıl Mühendislik Şenliği’nde genç mucitler geleceği...
Yine aynı grup | Samsun'da Manifest grubunu hedef aldılar
Yine aynı grup | Samsun'da Manifest grubunu hedef aldılar
Göz kaşıma alışkanlığı görmeyi tehdit ediyor
Göz kaşıma alışkanlığı görmeyi tehdit ediyor
Çocuğunuz Karanlıkta Görmekte Zorlanıyorsa Dikkat!
Çocuğunuz Karanlıkta Görmekte Zorlanıyorsa Dikkat!
Horlama Sağlık Sinyali Olabilir
Horlama Sağlık Sinyali Olabilir
Çocuklarla doğa eğitimi neden önemli?
Çocuklarla doğa eğitimi neden önemli?

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.