
Kılıç, bir süredir Hizmet hastanesinde böbrek rahatsızlığı sebebi ile tedavi görüyordu. Sırt ağrısı nedeniyle 3 gün önce hastaneye giden Behiç Kılıç'ın 2 kez farkına varmadan kalp krizi geçirdiği tespit edilmişti. Kılıç'ın cenazesi, yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben Silivri'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.
1951 yılında İstanbul'da doğan Behiç Kılıç, mesleğe 1968 yılında başladı. Günaydın, Bugün ve Meydan gazetelerinin haber servislerini yönetti. Akşam, Günaydın ve Yeniçağ'ın Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptı. HBB'de politik yorumlar sundu. Kılıç, Tercüman ve Yeniçağ'daki köşesinden Türkiye'deki gelişmelere ışık tuttu.
Merkez Efendi ve Piri Mehmet Paşa ahfadından olan Behiç Kılıç, evli ve bir kız çocuk babasıydı.
SON YAZISI: 'HAYAT KURTARMAKTAN ÖTESİ VAR MI?'
Böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden Kılıç, son yazısında CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı konu alarak, Haberal’ın bin 832 böbrek operasyonuna imza attığını belirtmiş, “Haberal kim?.. Aralarında binlerce Ak Partili vatandaşın da olduğu insanlara organ naklederek, karaciğer, böbrek yetmezliği belasından kurtaran kişi...” diye yazmıştı. Kılıç, yazısında “Hayat kurtarmaktan ötesi var mı?” diye soruyordu.
TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yeniçağ Gazetesi yazarı Behiç Kılıç'ın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diledi.
TGC tarafından yayınlanan başsağlığı mesajında, cemiyet üyesi, Sarı Basın Kartı sahibi gazeteci Kılıç'ın cenazesinin yarın öğle namazının ardından Ataköy 5. Kısım Camisinden alınarak Silivri’deki aile kabristanında toprağa verileceği belirtilerek, “Çok değerli gazeteci meslektaşımız Behiç Kılıç’ı ne yazık ki kaybettik. Kılıç’ı sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi








