Ankara antlaşması vizesi nereden alınır?

Ankara antlaşması vizesi nereden alınır? Ne kadar sermaye gerekir? Ne kadar sürede çıkar gibi soruların cevaplarına kesin olarak bir yanıt bulabileceksiniz.

14 Ocak 2020 Salı 23:11
Ankara antlaşması vizesi nereden alınır?






Ankara antlaşması vizesi nereden alınır?

Vize konusunda merak edilen ve akla gelen pek çok soru vardır. Bu başlık altında Ankara antlaşması vizesi nereden alınır? Ne kadar sermaye gerekir? Ne kadar sürede çıkar gibi soruların cevaplarına kesin olarak bir yanıt bulabileceksiniz.

Yurt dışında iş kurmak ve bu ülkeler üzerinden kuracağınız iş ile para kazanmak, istihdam etmek ve yatırım yapmak için yatırımcı vizesi almanız gerekmektedir. Yatırımcı vizesi alabilmek kolay değildir, iş kuracağınız ülke sizden bu konuda bir takım şartlar koşar. Bu şartlardan en önemlisi milyonlarca dolar parayı ülkeye sokmanız ve para transferi yapmanızı ister. Fakat bunun dışında bir yol daha vardır, bunun adı ise Ankara antlaşması vizesidir. Ankara antlaşması vizesi Avrupa ülkelerinde iş kurmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için sermaye şartı koymamaktadır. Ankara antlaşması vizesinin bir diğer adı ise ECAA vizesidir. ECAA vizesi hakkında bilmeniz gereken temel şeyler şu şekilde sıralanabilir.

ECAA vizesi alabilmek için aranılan en temel 3 şart vardır. Bunlar; İngiltere’de kendi işinizi kurmak istemek, İngilizce bilgisine hakim olmak, iş fikri konusunda parlak bir fikre sahip olmak aranılan en temel şeylerin başında gelmektedir. Bu iş fikirleri pek çok farklı şekillerde olabilir; oto tamircisi, bayan kuaförü, avukat, boyacı, badanacı, temizlikçi, taksici, danışman, emlakçı, sıva ustası, oto yıkayıcısı, bahçıvan, cafe ve bar işletmecisi ve aklınıza gelen her türlü benzer iş sektörlerinde Ankara antlaşması vizesi alabilirsiniz.

Bu vizeye başvuru yapabilmek için TC vatandaşı olmak gerekir. 2009’a kadar sadece ingiltere’de olanlar için bu başvuru kabul edilirken bu tarihten sonra ise dışarıdan da başvuru alınmaya başlanmıştır. Kendinize en yakın İngiltere konsolosluğuna başvuruda bulunarak ECAA vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Son Güncelleme: 07.01.2024 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Or 2020-09-15 11:04:29

Ankara Anlaşması Vizesi Türk vatandaşlarına İngilterede birçok alanda iş kurabilme imkânı sağlayan bir vizedir.
Ankara Anlaşması 12 Eylül 1963 tarihinde Türkiye ile Avrupa Birliği(o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu) arasında imzalanan bir anlaşmadır. İngilterenin 1973 yılında Avrupa Birliğine dâhil olması ile birlikte İngiltere de bu anlaşmasının taraflarından bir haline gelmiştir.
Ankara Anlaşması vizesi (İngilizce adıyla Turkish Businessperson and Worker Visa) ile Türk vatandaşları, uzmanlık alanlarına uygun birçok iş kolunda İngilterede iş kurabilme imkanına sahiptirler. Bu iş kolları: Türkiyede doktorluk, avukatlık, öğretmenlik, IT uzmanlığı, hemşirelik, müzisyenlik, oyunculuk, dansçılık, kuaförlük, kasaplık, aşçılık, kuyumculuk, müteahhitlik, terzilik, inşaat işçiliği, sporculuk, muhasebecilik, elektrikçilik, marangozluk, pastacılık gibi birçok alanı kapsamaktadır.
Konu hakkında detaylı bilgi için https://or.av.tr/ankara-anlasmasi-vizesi-nasil-alinir/ adresinden ulaşılabil