• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Aydın'da otobüsler çarpıştı: 46 yaralı var
GENEL
Yayınlanma: 19 Haziran 2015 - 18:16

Aydın'da otobüsler çarpıştı: 46 yaralı var

İzmir Aydın otoyolu facianın eşiğinden döndü. Çok hızlı giden yolcu otobüsü bir başka otobüsle çarpıştı. Kaza sonrası yolda can pazarı yaşandı. Hastaneye kaldırılan 46 yolcunun tedavi ediliyor.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aydın'da otobüsler çarpıştı: 46 yaralı var
Aydın'da otobüsler çarpıştı: 46 yaralı var


İzmir Aydın otoyolunda meydana gelen kazada büyük faciadan dönüldü. Kazanın ardından ilk gelen bilgilerde 36 kişinin yaralandığı bilgisi daha sonra yetkililer tarafından düzeltildi. Kazada 46 kişi yaralandı. 3 yaralının durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bu arada kazanın hemen ardından elinde naylon yapıştırıcılarla olay yerine gelen bir şirket yetkilisi otobüsün üzerindeki logoyu kapatmaya çalışması dikkat çekti.

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Kaza saat 14.00 sıralarında İzmir- Aydın otoyolonunun Torbalı yakınında meydana geldi. Aydın yönüne giden iki otobüs, henüz bilinmeyen nedenle çarpışarak yan yattı. Kurtarma ekipleri kaza yerine gönderilirken, otoyolun Aydın yönünde ulaşım durdu. İlk belirlemelere göre 46 yolcunun yaralandığı bildirildi.

İzmi Aydın otoyolunda peş peşe seyretmeye başladı. Datça'ya yolcu taşıyan Seyhan Çağlar, kullandığı 35 LFZ 64 plakalı otobüsle, Torbalı çıkışına varmadan önce güvenlik şeridinde duran 48 EK 031 plakalı otomobile, ardından da Aydın'a giden 64 AN 996 plakalı otobüse arkadan çarptı.

İzmir-Aydın otobanı Torbalı yol ayrımını geçtikten sonra meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden şehirler arası otobüs, iddiaya göre önündeki otobüsü sollamak isterken arkadan çarptı. Yağmurlu hava nedeniyle kayganlaşan yolda iki otobüste yan döndü. Kazayı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Çok sayıda ambulans kaza yerine yönlendirildi. İlk belirlemelere göre, iki otobüsün içerisinde bulunan yolculardan 2’si ağır 46 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Öte yandan kaza nedeniyle yol İzmir’den Aydın yönüne araç trafiğine kapanırken yaklaşık 10 kilometre araç kuyruğu oluştu. Polis ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri alırken yapılan çalışma ile otomobil ve iki otobüs kaza yerinden kaldırıldı. Kazaya karışan otobüslerden birinin saat 13.00’de İzmir otogarından çıkış yaptığı ve Datça’ya gitmek üzere yola çıktığı diğer otobüsün yine 13.00’de İzmir’den kalktığı ve Aydın’a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca, kaza nedeniyle bir başka otomobil bariyerlere çarparken otomobilde yaralanan olmadı.

VATANDAŞ CAN ŞİRKETLER İSİM KAPATMA DERDİNDE

Kazadan hemen sonra can pazarının yaşandığı İzmir Aydın otoyolunda, otobüs sürücüleri ve otobüsün bağlı olduğu şirketlerin yetkilileri ise yaralılarla ilgilenmek yerine, araçların üzerindeki şirket isimlerini kapatma telaşına düştüler.

ŞOFÖR ÇIK HIZLI GİDİYORDU
 
İzmir-Aydın otobanında 46 kişinin yaralandığı kaza sonrası konuşan yolculardan Eray Kaya, 'Şoför çok hızlıydı, öndeki otobüse çarptık. Otobüs yan yattı' dedi.

Kazada, kolu kırılan ve hastanedeki tedavisi biten Eray Kaya, otobüsteki evraklarını almak için tekrar kaza yerine geldi. Burada jandarmaya ifade veren Kaya, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Şoför yağmurlu havada çok hızlı gidiyordu. Birden öndeki otobüse çarptık. Otobüs takla atıp yan döndü belirli bir süre sürüklendik. Otobüsün içerisinden çıktık. Herkese geçmiş olsun'' dedi.
Öte yandan yaralıların hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenilirken kaza nedeniyle İzmir yönünden Aydın yönüne 3 saat kapanan araç trafiği normale döndü. Kazayla ilgili jandarma ve polis, kazanın nasıl olduğunu belirlemek için çalışmalara başladı.

Aydın - İzmir Otoyolu'nda meydana gelen ve 46 kişinin yaralanmasına neden olan kazayla ilgili haberde kullandığımız görsel ve haberin içinde yer alan ifadeler, haberde adı geçen şirket tarafından tekzip edilmiştir. İlkeli Habercilik anlayışımız gereği cevap hakkını aynen yayınlıyoruz

TEKZİP (CEVAP) METNİ

Pamukkale Turizm ve Anadolu Ulaşım kurulduğu günden beri kaliteden ödün vermeden “Seyahat Etmek Özgürlüktür” ve “Keyifli Yolculuk” sloganları ile yolcularına iyi ve güler yüzlü hizmeti amaç edinmiş iki kuruluştur.
19.06.2015 Tarihinde meydana gelen kaza nedeni ile firmalarımıza ait araçlar hasar görmüş ve yolcularımız mağdur olmuştur. Kazaya karışan şirketler hakkında “Vatandaş can şirketler isim kapatma derdinde” şeklindeki beyan çirkin bir ithamdır. Pamukkale Turizm ve Anadolu Ulaşım kazazedelerin her biri ile tek tek ilgilenmiş ve mağduriyetlerinin giderilmesi için elinden geleni yapmıştır. Kaza nedeni ile sorumlu olan kişi yada kişiler yetkili merciler tarafından tespit edilip gerekli cezaları alacaktır. Şirketlerimiz yolcularımız ve personellerimizin yaşamış olduğu üzücü olayın sorumlularının tespitinde takipçi olacaktır.



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
Son Haberler
Alkol ve sigarada tarihi zam kapıda: ÖTV bombası patladı! Son 10 yılın rekoru
Alkol ve sigarada tarihi zam kapıda: ÖTV bombası patladı! Son 10 yılın...
Yetkili ağızdan açıklandı: Devlet destekli ödeme başladı! 3 kamu bankası tek şartla 15000 TL veriyor
Yetkili ağızdan açıklandı: Devlet destekli ödeme başladı! 3 kamu...
Börek değil, ekmek değil: Yiyen bir daha unutamıyor! Sacda pişen Velibah tarifi
Börek değil, ekmek değil: Yiyen bir daha unutamıyor! Sacda pişen...
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü...
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay demlenmeden hazır, çıtır çıtır börek tarifi
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay...
'Koltuk Merakım Olmadı, Olmayacak da'
'Koltuk Merakım Olmadı, Olmayacak da'

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.