Balıkesirli şehidin cenazesi yarına kaldı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki baskınında şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün cenazesinin, teşhis için Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) gönderildiği için...

08 Eylül 2015 Salı 15:09
Balıkesirli şehidin cenazesi yarına kaldı






Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki baskınında şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün cenazesinin, teşhis için Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) gönderildiği için yarın toprağa verileceği bildirildi.
PKK'nın hain tuzağında 15 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen astsubay Deniz Göçkün'ün cenazesinin teşhis edilmesi için Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) gönderildiği öğrenildi. Garnizon Komutanlığı yetkililerinin bu sabah şehidin evine giderek, DNA testi için baba Ferhat Göçkün'den kan örneği aldığı belirtildi. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, yaptığı açıklamada, "Şehidimiz Deniz Göçkün'ün bugün ikindi namazından sonra toprağa verileceği duyurulmuştu. Ancak şehidimizin cenazesi teşhis için Ankara'ya, GATA'ya gönderilmesi nedeniyle bugüne yetişmeyecek. Edindiğimiz bilgiye göre, Balıkesirli şehitle birlikte GATA'ya gönderilen toplam 6 şehit cenazesi var. Ailelerden alınan kan örneklerinin eşleştirilmesinin ardından cenazeler toprağa verilecek" dedi.
Şehit ailesinin yakınları ve komşuları da cenazenin GATA'ya gönderildiğini belirtirken, Göçkün'ün cenazesinin, işlemlerinin tamamlanması halinde yarın Balıkesir'deki Paşa Camisi'nde öğlen kılınacak namazın ardından toprağa verilmesinin düşünüldüğü bildirildi.
YOUTUBE'DA DENİZ PAYLAŞIMI
Öte yandan Şehit Deniz Gökçün'ün arkadaşları sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Devre arkadaşlarından Serkan Çelik, Murat Başaran'ın 'Gülümse Anne' şarkısı eşliğinde şehit arkadaşına veda etti. Göçkün'ün fotoğraflarından oluşan video, "Seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Yüreği temiz, kalbi temiz, canım kardeşim, şehidim mekanın cennet olsun" sözleriyle sona eriyor.
BAKIM ÇAVUŞU TAMİRDE SANDILAR
İbrahim Halil Eroğlu'nun Facebook'taki paylaşımında ise 'Onlara Ölü Demeyiniz' başlıklı bir şiir yeraldı. Şehit Göçkün'ün Atatürk'lü, Türk bayraklı fotoğrafının üzerine yazılan şiir şöyle:
"Seni ne şartlarda okuttular / Yoklukta varlığı, var yaptılar / Ordu okuluna canla yolladılar / Bakım çavuşu tamirde sandılar / Deniz Göçkün sana nasıl kıydılar / İnsanım diyen müsvedde soysuzlar / Arkalarında gazeteci haçlılar / Unutulmaz tarihe yazdığın notlar."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.