Belediye başkanı ve eşine gece yarısı silahlı saldırı

Salda Gölü'nün sınırları içerisinde yer aldığı Yeşilova ilçe Belediye Başkanı ve eşi gece yarısı evinde silahlı saldırıya uğradı. 

20 Nisan 2020 Pazartesi 17:20
Belediye başkanı ve eşine gece yarısı silahlı saldırı






Belediye başkanı ve eşine gece yarısı silahlı saldırı


Burdur'da dünyaca ünlü Salda Gölü'nün bulunduğu Yeşilova ilçe Belediye Başkanı ve eşi evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı. Çiftin sağlık durumların iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Salda Gölü ve çevresine yapılan inşaatlara karşı çıkmasıyla bilinen Başkan Mümtaz Şenel'e düzenlenen saldırıya adı karışan 2 kişi yakalınırken, kaçan 3 kişinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.


Edinilen bilgiye göre, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel (68) ve eşi Fatma Şenel'in (64) Koyunlar Çeşme Mahallesi'ndeki evine gelen kimliği belirsiz kişiler kapıyı çaldı. Sabaha karşı meydana gelen olayda, kendilerini polis olarak tanıtan kişilere kapıyı açan Şenel çiftine tabancayla ateş edildi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar önce Yeşilova Devlet Hastanesine, daha sonra Burdur Devlet Hastanesine sevk edildi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in tedavilerinin devam ettiği ve sağlık durumların iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Burdur Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "04.40 sıralarında Yeşilova ilçe Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel ikametlerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaralanmışlardır. Burdur Devlet Hastanesinde tedavileri devam etmekte olup genel sağlık durumları iyidir. Şu an itibarıyla iki kişi gözaltına alınmış olup olayın aydınlatılması ve failin yakalanması ile ilgili çalışmalar bütün imkanlar kullanılarak kapsamlı olarak sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaktır" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞENEL'E TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile telefonla görüştü.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, telefon görüşmesinde, ameliyat olan Şenel ve eşi Fatma Şenel'in sağlık durumları ile yaşanan menfur saldırıya ilişkin bilgi aldı.

"PEŞİNİ BIRAKMAYIZ"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin Salda Gölü'ne sahip çıkma mücadelesiyle tanıdığı, Yeşilova Belediye Başkanımız Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı lanetliyoruz. Başkanımız ve eşi şu anda tedavi altındalar. Hem başkanımıza hem de eşine acil şifa diliyoruz. Tüm Yeşilova halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı yapanların bir an evvel adalet önüne çıkarılmasını kolluk güçlerinden bekliyoruz. Biz olayın peşini bırakmayacağız. Süreci takip edeceğiz."

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’in ikametlerine gelen şahıslarca ateşli silahla yaralanmaları olayıyla ilgili olarak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da açıklama yapıldı. Başsavcılık tarafından, olayla alakalı Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dört şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Ayrıca kimlik tespiti yapılan üç şüphelinin arandığı ve olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak titizlikle devam ettiği belirtildi.

Diğer yandan şüphelilerin son yargı paketi ile ceza evinden tahliye olan hükümlüler arasında yer aldıkları iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 20.04.2020 22:38
Anahtar Kelimeler:
Salda GölüSaldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.