Erbil'de 'tedirginlik' hakim

Irak güçlerinin, Peşmerge ile girdiği çatışma ve Kerkük'e bağlı Altunköprü kasabasında tamamen kontrolü sağlaması, Erbil'de tedirginliğe neden oldu.

20 Ekim 2017 Cuma 19:52
Erbil'de 'tedirginlik' hakim






ERBİL (AA) - Irak güvenlik güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil il sınırındaki son Peşmerge kontrol noktasında da denetimi sağlamasıyla birlikte Erbil'de yaşayanlar arasında tedirginlik hakim olmaya başladı.

"Irak güçlerinin Erbil'e ilerleyeceği" iddiası üzerine ellerine silah alan bazı kent sakinleri, Erbil-Kerkük karayoluna akın etti. Peşmerge ise silahlı sivllerin çatışma bölgesine girmesine izin vermedi.

Bağdat yönetimine bağlı güçlerin ilerleyişine karşı ilk defa güçlü bir savunma oluşturan Peşmergeye, Erbil'den aralıksız şekilde askeri sevkiyat gönderiliyor.

Çatışmaların şu an için durduğu bölgede karşı karşıya gelen güçler arasındaki gergin bekleyiş ise devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
PeşmergeDünyaIrakKerkük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.