Gölete kimyasal atık döken sürücüler gözaltında

Tuğla fabrikasının atıklarını iki kamyon sürücüsü çevreye duyarlı vatandaşların ısrarlı takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

14 Şubat 2016 Pazar 19:19
Gölete kimyasal atık döken sürücüler gözaltında






Gölete kimyasal atık döken sürücüler gözaltında

Turgutlu'da çevre katliamına imza atan iki kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Vatandaşların fotoğrafladığı rezalet hem Turgutlu belediyesi hem de polis tarafından soruşturuluyor.

Son dakika Turgutlu, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, tuğla fabrikalarının toprak çektiği alanlarda oluşan gölete kimyasal özelliği olduğu ileri sürülen gri renkli atık madde döktükleri belirlenen iki kamyon şoförü, polis tarafından gözaltına alındı.

Polis ve zabıta ekipleri, gölete dökülen atıkları fotoğraflayıp, görüntüledikten, sonra incelenmek üzere ayrı ayrı numune aldı.

Selvilitepe Mahallesi Ömerdere Mevkisi'ndeki, tuğla fabrikalarının toprak alması nedeniyle oluşan gölet alanlarına bir süredir çeşitli atık maddeler bırakılması üzerine gelen şikayetler polis ve zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

Bölgede önlem alan polis ekipleri, bugün saat 11.30 sıralarında gölete 35 HA 7812 ve 49 AU 132 plakalı kamyonlar tarafından bazı atıklar döküldüğünü tespit etti. Ne olduğu anlaşılamayan gri renkli, içinde metal tozları bulunan ve suya döküldüğünde zehirli bir gaz çıkaran bir maddeyi gölete döken kamyonların şoförleri İ.A. ve S.A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kamyon şoförünün polise verdikleri ilk ifadelerinde gölete döktüklerinin inşaat atığı olduğunu ve İzmir'in Bornova İlçesi, Pınarbaşı Mahallesi'nden getirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Polis ve zabıta ekipleri, gölete dökülen atıkları fotoğraflayıp, görüntüledikten sonra numune aldı. Soruşturma sürerken, alınan numunelerin incelenmek üzere Çevre ve Şehircilik Manisa İl Müdürlüğü'ne gönderileceği bildirildi.
Son Güncelleme: 14.02.2016 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.