Hastane bahçesinde bir haftadır sahibinin iyileşmesini bekliyor

Rahatsızlık geçiren sahibi hastaneye kaldırıldı. Ambulansın peşinden soluk soluğa hastaneye kadar gelen köpek bir haftadır sahibinin iyileşmesini bekliyor.

17 Nisan 2020 Cuma 09:43
Hastane bahçesinde bir haftadır sahibinin iyileşmesini bekliyor






Hastane bahçesinde bir haftadır sahibinin iyileşmesini bekliyor


Sahibine olan sevgisini günlerdir hastane bahçesinde bekleyerek gösteren köpek, vatandaşları duygulandırıyor. Sevgiden, merhametten nasibini almamış onlarca magandanın şiddetine maruz kalan hayvanlara şiddet haberinin yerine, insanın içini ısıtan dostluk hikayesine Bartınlı çok sayıda vatandaş adeta ortak olmuş durumda. Bartın Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan sahibini günlerdir hastane bahçesinde bekleyen köpeğe, sağlık çalışanları ile çevredeki vatandaşlar yemek veriyor. 

Önder S. isimli vatandaş, rahatsızlığı nedeniyle ambulansla getirildiği Bartın Devlet Hastanesi ek binasında tedavi altına alındı. Önder S.’nin Golden Retriever cinsi köpeği de ambulansı takip ederek hastane bahçesine geldi.

Köpek 5 gündür hastanede yatan sahibinin taburcu olmasını bekliyor. Köpeğe ise hastanenin sağlık personelleri ve hastane çevresindeki işletme çalışanları besleyip onunla oyunlar oynuyorlar.

Köpeğe Cesur ismini verdiklerini belirten, büfe işletmecisi Mehmet Çetin, “Köpek dört beş gündür burada. Yoğun bakımda bir hastanın peşinden geldiğini duyduk. Gelen ziyaretçiler öyle söyledi. Bizde burada elimizden geldiğince beslemeye çalışıyoruz. Buda buradan ayrılmıyor. İnşallah sahibi bir an önce iyileşir de tekrar kavuşur” dedi.

Hastane personeli Ahmet Öztekin de, “Bu köpeğin sahibinin yoğun bakıma yattığını duyduk. Burada adeta maskotumuz oldu. Her gün ilgileniyoruz, besliyoruz. seviyoruz. Geldiği günden beridir bakıyoruz, sevgiyle saygıyla. Bizim de maskotumuz oldu zaten. Hayvan sevgisinin her tarafa böyle duyarlı olmasının bunların da bize ne kadar sadık olduğunu topluma bir mesaj niteliğini taşıyor” diye konuştu.

KÖPEK BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDU'

Bu arada sahibini hastane önünde bekleyen köpek ortadan kayboldu. Hastanenin önünde köpeği besleyen büfe işletmecisi Mehmet Çetin, "'Cesur' ismini verdiğimiz köpek, dün saat 22.00 civarında buradaydı. O saatten sonra ortada yok. Ne olduğunu da bilmiyoruz. Artık birisi aldı, götürdü mü bilmiyoruz. Köpeğimizin geri gelmesini istiyoruz” dedi.

Köpeğin bakımını büfeci ile birlikte yapan, hastanede radyoloji teknikeri olarak görevli Ahmet Ramis Öztekin ise "Dün akşam ben hastalarımla ilgilenirken, köpeğe yemek vermek için tekrar dışarı çıktım. Köpek bir anda yok oldu. Kim aldı ya da ne oldu bilmiyoruz. 5 gündür burada olan köpek, dün medyaya çıktıktan sonra yok oldu. Gerçekten buradan sesleniyorum; biri götürdüyse geri getirsin, çok üzüldük" diye konuştu.

Önder S.’nin babası Habip S. (59) ise yaptığı açıklamada, “Ben köpeği resimlerde gördüm. Evet, oğlum bir sokak köpeğine bakıyordu, su veriyordu. Hatta hastaneye kaldırılmadan 1 gün önce hem su hem de yem vermişti. Ama o olup olmadığından emin değilim. Dün akşam görüntüleri gördüm, köpeğin o olup, olmadığını seçemiyorum" dedi.

Son Güncelleme: 17.04.2020 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.