İzmit'te teröre lanet yürüyüşünde gerginlik: Polis biber gazı sıktı

ÜLKÜ Ocakları tarafından Kocaeli'de düzenlenen 'Şehitlerimize Saygı Teröre Lanet' adı altındaki yürüyüşüne katılanlar HDP il binasına girmek isteyince polis grubu dağıtmak için biber gazı kullandı.

08 Eylül 2015 Salı 21:14
İzmit'te teröre lanet yürüyüşünde gerginlik: Polis biber gazı sıktı






İzmit'te teröre lanet yürüyüşünde gerginlik: Polis biber gazı sıktı

Orhan UZUN/ İZMİT,(Kocaeli),() - ÜLKÜ Ocakları tarafından Kocaeli'de düzenlenen 'Şehitlerimize Saygı Teröre Lanet' adı altındaki yürüyüşüne katılanlar HDP il binasına girmek isteyince polis grubu dağıtmak için biber gazı kullandı. 

Merkez Bankası binası önünden toplanmayla başlayan yürüyüş nedeniyle kentte birçok yol ulaşıma kapatıldı. Kent içine giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, polis HDP İl binası önünde barikat oluşturdu. Türk bayrakları ile yürüyen ve sık sık bölücü örgütü lanetleyen sloganlar atan Ülkü Ocakları'nın yürüyüşüne MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Ülkü Ocakları yöneticileri, MHP'nin milletvekili adayları va ülkücüler katıldı. Yaklaşık 5 bin kişilik grup Yürüyüş Yolu boyunca ilerlerken HDP il binasının bulunduğu alana girmek istedi. Ancak, polis burada barikat kurarak girişe engel oldu.
Daha sonra Sabri Yalım Parkı'na gelen kalabalık şehitler için okutulan Kuran'ı Kerim'i dinledi. MHP’li yöneticiler yürüyüşün bittiğini ve katılımcıların dağılmasını istemesine rağmen bazı gruplar HDP binasının önüne gelerek sloganlar atıp binaya girmek isteyince, polis onları biber gazı sıkarak uzaklaştırdı. İzmit'te saat 20.00'den sonra da bayraklarla donatılan araçlarla kent içinde terör protesto edildi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.